Cookie control
Dimarts, 18 de Febrer de 2020

El pressupost del Consell Comarcal del Priorat redueix partides per a préstecs i interessos

La mesura permetrà el foment d'activitats culturals i esportives per valor de 50.500 euros

14 de Març de 2017, per Redacció
  • El ple s'ha celebrat aquest passat dilluns i ha servit per aprovar el pressupost d'enguany

    Cedida

El ple del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat, aquest passat dilluns, el pressupost de la institució per a l'exercici actual i que s'ha xifrat en 3.678.097,40 euros. El pressupost presenta una rebaixa significativa en les partides per amortització de préstecs i interessos, rebaixa que s'explica per la reducció de l'endeutament del Consell Comarcal durant l'any 2016. Si aquestes partides ascendien a uns 208.000 euros l'any 2016, enguany en suposaran uns 70.000. La reducció d'aquestes partides permetrà al Consell Comarcal del Priorat ampliar els ajuts per a activitats culturals i esportives que es destinen a ajuntaments i entitats, ajuts que de manera global seran d'uns 50.500 euros, i afrontar algunes inversions, a banda de les d'arranjaments de camins en virtut dels acords amb la Diputació de Tarragona.

40.000 euros a l'estalvi energètic

D'aquesta manera, es preveu destinar al voltant de 40.000 euros a projectes municipals de millora d'estalvi energètic i a la renovació d'equips informàtics. Per últim, en relació a la situació econòmica del Consell Comarcal del Priorat, el rati de deute públic d'aquest se situa en el 12,84%, complint amb els barems establerts per llei. A banda del pressupost, el ple de dilluns ha aprovat també la plantilla de personal i la relació de llocs de treball del Consell Comarcal per al 2017, 30 i 35 places, respectivament.

En el ple també s'ha acordat el nou conveni marc de col·laboració per a l'assistència tècnica en l'àmbit urbanístic entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca, amb l'objectiu de millorar la prestació d'aquest servei, i l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del serveis de transport adaptat, preu públic que queda fixat en 4,15 euros al dia dia i sobre el qual es poden aplicar bonificacions en funció de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). També s'ha validat una moció d'adhesió del Consell Comarcal del Priorat al Pacte Nacional per Referèndum.

Llum verd a la Comissió del 
Paisatge

Un dels acords destacats de l'ordre del dia ha estat la creació de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat-Montsant-Siurana. D'aquesta manera, es constitueix de manera legal un òrgan de participació sectorial (amb participació d'institucions i agents públics i privats) que té caràcter consultiu i d'assessorament en la programació, coordinació i control de les polítiques en matèria de territori, paisatge i sostenibilitat.

La comissió, s'ha assenyalat, "es crea en un context de consens i participació en relació al sistema de gestió integral i integrat del paisatge de Priorat-Montsant-Siurana, donant resposta als requeriments de les candidatures a Patrimoni Mundial de la UNESCO per tal de preservar els valors excepcionals a reconèixer".

En el rerefons d'aquest procés i aquesta comissió, tal i com ha subratllat el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, "s'hi troben documents com la Carta del Paisatge del Priorat, el Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural i la Carta Europea de Turisme Sostenible, claus per preservar la identitat i qualitat d'aquest paisatge agrícola i per teixir complicitats a tots els nivells i sectors".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics