Diumenge, 19 d'Agost de 2018

El Priorat estudia vies legals per evitar el transvasament del riu Siurana

S'han reunit amb representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre

31 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Reunió entre representants de la comarca del Priorat i la Plataforma en Defensa de l'Ebre

    Cedida

Representants institucionals de la comarca del Priorat i de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han mantingut aquest matí una reunió de treball per explorar vies legals i de col·laboració en relació al transvasament d'aigües del riu Siurana a l'embassament de Riudecanyes. La reunió es produeix després que el Consell d'alcaldes i el Consell Comarcal del Priorat hagin decidit fer un pas endavant a l'hora d'exigir, entre d'altres coses, "la revisió de les concessions d'aigües del Priorat que es transvasen a altres conques, amb especial atenció a les concessions atorgades a la Comunitat de Regants de Riudecanyes".

A la trobada hi han assistit, per part prioratina, el president i el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Sabaté i Joan Carles Garcia, respectivament; i el president de la Comunitat Topograpo (Torroja, Porrera, Gratallops i Poboleda) i alcalde de Gratallops, Xavier Gracia. Per part de la Plataforma en Defensa de l'Ebre hi han participat Manolo Tomàs, Joan A. Panisello i Josep Moldó.

"La preocupació a la comarca del Priorat és màxima pel que fa al riu Siurana i el que institucionalment fem ara és explorar totes les vies, convençuts que allò que passa amb el riu Siurana no s'aguanta des de cap punt de vista: ni social, ni mediambiental, ni legal", raona el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté.

Des del Priorat es queixen que "més d'un 90% de l'aigua del Siurana fa cap a l'embassament de Riudecanyes, mentre que el Siurana baixa sec gairebé sempre i hi ha pobles de la comarca del Priorat que tenen greus problemes de subministrament". Fa poc, el Consell Comarcal del Priorat va aprovar una moció amb l'objectiu de revertir aquesta situació i uns activistes mediambientals van tapar durant unes hores l'assut que permet el trapàs d'aigua del Siurana al pantà de Riudecanyes.

COMENTARIS (0)

Reportatges