Divendres, 29 de Març de 2024

El Priorat i el Penedès s'uneixen al festival de cinema Most

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava oferirà, del 2 al 12 de novembre, a Vilafranca i al Priorat, una degustació de llargmetratges, curts i documentals al voltant de la cultura enològica

03 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'un tast de vins de pel·lícules al Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava

    Cedida

Aquest dijous, 2 de novembre, ha arrencat la 7a edició del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que per segon any consecutiu tindrà com a seu diferents espais del Priorat, juntament amb els del Penedès. El festival, que se celebrarà del 2 al 12 de novembre a cavall entre Vilafranca del Penedès i el Priorat, oferirà una extensa degustació de films, llargmetratges, curts i documentals al voltant de la cultura enològica.

Aquesta setena edició del Most, que organitzen Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cineclub Vilafranca, amb el suport d’INCAVI i de les denominacions d’origen catalanes DO Montsant, DO Penedès, DO Cava i DOQ Priorat, comptarà amb cinc títols d’estrena a la secció Gran Reserva, 38 films de temàtica vitivinícola competint a la secció Collita i 22 curtmetratges a Brot. La secció de Cinema als Cellers apostarà per l’enoturisme, i el Mini Most aproparà el festival als més petits mitjançant curtmetratges infantils en col·laboració amb el festival Filmets de Badalona. Tot plegat amb la voluntat de fer arribar el Most Festival a diferents espais, poblacions i públics.

El país convidat d’aquesta edició és l’Uruguai. Entre el 3 i el 5 de novembre es portaran a terme diferents activitats que tindran al país com a protagonista, entre d’altres, projeccions fílmiques i tastos per donar a conèixer els seus vins. D’altra banda, els premiats d’honor d’enguany seran el periodista cinematogràfic Jaume Figueras, i l’actor Francesc Orella.

La Collita al Priorat

Tres de les sessions d’aquesta secció oficial del Most tindran lloc al Priorat. La primera serà el proper dissabte 4 de novembre, a les 18h, a la Cooperativa Falset-Marçà de Falset. Allà es presentarà el documental 'Bitter Grapes', en què el danès Tom Heinemann investiga i denúncia el tracte deshumanitzat que es dóna als treballadors de la indústria vinícola sud-africana. Dijous dia 9, el Teatre la Renaixença de Cornudella de Montsant acull la projecció del documental 'Sour Grapes', dels cineastes Jerry Rothwell i Reuben Atlas, que gira al voltant del famós cas de falsificació de vins de luxe que va sacsejar Califòrnia l’any 2012. Per acabar, la peça francesa 'La guerre du vin', del director Sebastien Le Corre, es projectarà, el dissabte 11 de novembre, al teatre L’Artesana de Falset. El film analitza l’estela deixada pels agricultors francesos que el 4 de març del 1979 van iniciar una revolta per demanar la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un viticultor afusellat a Montredon-des-Corbières.

L’Artesana de Falset acollirà també part dels actes del Mini Most a través del Most a les Escoles, una activitat que busca aproximar als estudiants a les dues realitats que fusiona el festival: cinema i vi. A les sessions assistiran alumnes dels centres d’educació secundària de Falset i Cornudella de Montsant, i els estudiants de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics