Dimecres, 25 d'Abril de 2018

Els ajuntaments de Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera, contraris a cedir aigua del Siurana

Els quatre pobles havien reclamat a l'ACA no traspassar aigua en època de sequera

04 de Juliol de 2017, per Redacció
  • Canal que transport l'aigua del riu Siurana cap a Riudecanyes

    Clàudia Bonet

Els consistoris de Torroja del Priorat, Poboleda, Gratallops i Porrera critiquen la decisió de traspassar aigua de l'embassament de Siurana al de Riudecanyes, una mesura que l'ACA va comunicar la setmana passada a través d'un correu electrònic i que es manté fins aquest dimarts, 4 de juliol. Els ajuntaments que conformen el TOPOGRAPO diuen portar des dels anys 80 del segle passat reivindicant que l'embassament de Siurana és la garantia de subministrament d'aigua de qualitat als quatre pobles i que en una reunió del 15 de juny passat, van reclamar a l'ACA que ajornés per a després dels mesos de sequera el transvasament entre les dues conques.

Els ajuntaments volen posar de manifest "que la necessitat d'aigua d'ús de boca va en augment en la mateixa proporció que els aqüífers propis van minvant" i alerten que la viticultura i les iniciatives de turisme sostenible, que són la clau per assolir el títol de patrimoni de la humanitat, "depenen molt de l'aigua". "En canvi, a l'altra banda del Coll de la Teixeta, al Camp, les condicions són millors per assegurar-se l'accés a l'aigua, després de la construcció del ministransvasament de l'Ebre", indiquen els consistoris en un comunicat.

En aquest sentit, la mancomunicat TOPOGRADO fa una crida a "racionalitzar la gestió pública dels recursos hídrics de l'embassament de Siurana per a garantir les concessions suficients per a l'ús de boca, possibles necessitats de reg de suport i el cabal del riu". A més, els ajuntaments donen suport a qualsevol mobilització que pugui fer la Plataforma pel Riu Surana i altres entitats, en considerar que no es dona solució al problema històric de precarietat d'aigua en aquests quatre pobles.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Andreu Escolà Llevat  05 de Juliol de 2017

Us públic ? Quina mentira !!!!!

El pantà de Siurana que sembla públic, és en realitat i de facto propietat ´d'una empresa privada. No poden reclamar res, i en mig d'això, l'Aca els hi dóna la raó. Quin fart de riure..................... fa molts anys que dura.

Reportatges