Diumenge, 19 d'Agost de 2018

Els cellers de Poboleda obren les seves portes amb motiu de la Festa del Vi i la Verema

La tradicional festa se celebrarà el 9 de setembre

29 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de la Festa del Vi i la Verema de Poboleda

    Clàudia Bonet

Els cellers de Poboleda organitzen, aquest dissabte, 2 de setembre, una jornada de portes obertes entre les 10 del matí i les 2 del migdia, com a acte previ a la gran Festa del Vi i la Verema a l’Antiga prevista el 9 de setembre i que enguany arriba a la 19ª edició. Els cellers que obriran les seves portes aquest dissabte dia 2 al matí i migdia als amants del vi són els següents: Mas Doix, Hidalgo Albert, Tane Vins, Crivellé Valls, Mussons Vins i Burgos Porta.

Les persones que dissabte s’acostin a aquests cellers podran descobrir els processos d’elaboració del vi i les característiques dels vins d’aquesta vila de la DOQ Priorat, en un moment de l’any especialment interessant atès que els elaboradors ultimen preparatius per a l’inici de la verema.

Dia 8, reconeixement als pioners locals

Una de les novetats importants d’aquesta edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga és el fet que el divendres 8 de setembre, a les 8 del vespre, es realitzarà a la plaça de la Cooperativa un acte de reconeixement als emprenedors i viticultors que l’any 1992 van decidir reprendre l’elaboració i embotellament de vi a través de la Cooperativa de Poboleda. Es tracta dels pioners locals que van posar la llavor perquè avui existeixin 14 cellers en funcionament en aquesta vila de la DOQ Priorat. Aquest acte inclourà la degustació del vi solidari elaborat recentment pels cellers de Poboleda.

Festa del Vi i la Verema, el 9 de setembre

El dia 9 de setembre arribarà la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada d’activitats adreçada als amants dels vins Priorat. La tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals no faltaran a una de les cites populars més arrelades de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

La programació de la 19ª Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda el dia 9 de setembre és la següent: a partir de dos quarts de 8 del matí, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9 del matí, esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10 del matí, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera; a partir de ldos quarts d'11 del matí, degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal; a partir de dos quarts de 3 del migdia, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

Castells i concurs fotogràfic

A les 6 dela tarda començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Brivalls de Cornudella i a les 11 de la nit s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a mitjanit amb un ball espectacle de swing de fi de festa a La Closa. Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges