Dissabte, 15 de Desembre de 2018

Es constitueixen sis noves parelles lingüístiques al Priorat

Formen part del programa Voluntariat per la llengua

13 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Les noves parelles lingüístiques s'han format al Priorat

    Cedida

El passat 7 de novembre va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques. La responsable del Servei Comarcal de Català del Priorat, Rosalia Vernet, va destacar la importància del projecte per "fomentar l’ús social de la llengua catalana, fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua". En aquesta ocasió, són sis les parelles que s’han constituït al Priorat.

Tots els aprenents procedeixen del curs Bàsic 3 que imparteix actualment Vernet. Des de l'organització del programa s'ha destacar que és el primer cop que aquestes persones "tenen l’oportunitat de participar en el programa, ja que es requereix que els aprenents tinguin uns coneixement mínims per poder dur a terme una conversa senzilla". La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resultés "ben positiva" i va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar, com les lectures del material 'Llegir per parlar, llegir per aprendre' o el vuitè número de la 'Parlem Tu i Jo', editat recentment per la Direcció General de Política Lingüística i que recull textos sobre la salut.

Activitats per a voluntaris i aprenents

Una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. Actualment n’hi ha més de 40 a la comarca del Priorat i més de 300 si incloem també el Baix Camp.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se personalment al Servei Comarcal de català del Priorat, situat a la seu del Consell Comarcal (plaça de la Quartera, 1), per telèfon (977 83 19 83) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges