Dijous, 17 de Gener de 2019

Falset aposta per la implicació del teixit social en l'impuls de la cultura local

L'Ajuntament de la capital del Priorat ha enllestit i presentat a les entitats el pla d'acció cultural

15 de Febrer de 2018, per Redacció
  • L'Ajuntament falsetà ja diposa del pla d'acció cultural

    Prioratdigital.cat

L'Ajuntament de Falset ha enllestit i presentat a les entitats el pla d'acció cultural, "el full de ruta que estableix les bases de la política cultural i les línies de treball a seguir des d'ara i fins a l'any 2020", com afirma el regidor de l'àmbit, Carlos Brull. El pla local de cultura "és el resultat d'un procés d'anàlisi i debat profund, i té una visió estratègica i planificada a mitjà i llarg termini", s'ha exposat des del consistori.

En aquest sentit, el pla defineix cinc grans objectius, com són incrementar les pràctiques culturals de la població, incentivant la participació de la ciutadania ja sigui en el paper de participant actiu o usuari; estimular el dinamisme dels agents culturals, a fi que la població s'involucri en la definició de l'oferta cultural; satisfer "gran part" de les necessitats culturals dels veïns, tenint en compte el context en nombre d'habitants, entorn i pressupost; accentuar la capitalitat cultural comarcal de Falset, atraient més públic perquè l'oferta cultural sigui més sostenible, i contribuir a aconseguir el reconeixement del Priorat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, aportant el gra de sorra a una iniciativa el reconeixement de la qual implicaria valuosos efectes positius, també en l'àmbit cultural.

A fi d'assolir aquests objectius el pla local de cultura de Falset posa sobre la taula sis línies estratègiques. Són l'aposta per la qualitat de l'oferta cultural, la continuïtat en la programació per afavorir l'adquisició d'hàbits per part de la ciutadania, la participació com a estímul i motor per enriquir les propostes i aconseguir més compromís dels veïns, l'ampliació de l'abast territorial, la professionalització de la gestió cultural i la cerca de suports institucionals, com el de la Diputació de Tarragona, en matèria de línies d'ajut i cessió de recursos.

El regidor Brull ha subratllat que "és responsabilitat de l'Ajuntament estar atent a la diversitat i al dinamisme del fet cultural de Falset, a actuar amb plena consciència per poder, des d'avui i fins al futur, seguir avançant". En aquest sentit, Brull ha exposat que "el pla és en ell mateix un pas endavant, perquè parteix d'un procés participatiu en el qual hi han pres part associacions, veïns i grups polítics, que han pogut dir-hi la seva i enfortir així una planificació de treball per assolir els objectius i les propostes que s'hi recullen".

Alhora, Brull també incideix en què "cal fer més passos, com estableix el document, i és molt important que siguem molts els que ens hi comprometem, d'una manera o altra, amb l'execució del pla, perquè la cultura s'alimenta de l'esforç i l'entusiasme, perquè sense persones que s'hi entreguin la cultura no evoluciona i es mor".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges