Dissabte, 26 de Maig de 2018

Falset compta amb més d'1 milió d'euros per a quatre projectes de la Llei de Barris

En un any, es pavimentaran vies, es duran a terme un enderroc per construir-hi una plaça i es condicionarà l'entorn de Can Magrinyà

17 de Juliol de 2017, per Redacció
  • Imatge de la plaça de Sant Jordi

    Cedida

En el termini d’un any, i segons fonts municipals, Falset afrontarà quatre projectes importants en el marc del Pla de Barris. Es tracta de la dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers de Torroja, de l’Era i Malanyet; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la Plaça Sant Jordi; l’enderroc de la Casa Pàmies per construir-hi una plaça pública i un local municipal, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà. L’objectiu de l’Ajuntament falsetà és que aquests projectes, aprovats en el ple d'aquest dimarts, s’iniciïn el darrer trimestre del 2017 i estiguin enllestits a finals de juny del 2018.

L’import total dels projectes ascendeix a 1.255.612,19 euros, dels quals, i en virtut del Pla de Barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14 euros). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset (264.975,88 euros) i per contribucions especials (48.927,17 euros), corresponents als projectes de la Plaça Sant Jordi i dels carrers de Torroja, de l’Era i Malanyet. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha incidit en què “són projectes necessaris i que impliquen millores notables per al poble i els seus veïns, són actuacions que difícilment es poden executar sense una dotació econòmica tan significativa com la que aporta la Generalitat”.

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que “no podíem deixar passar l’oportunitat que ens brinda el Pla de Barris, un pla que finalitza el proper any”. Domènech ha subratllat que “els darrers exercicis hem fet bondat i hem reduït l’endeutament de l’Ajuntament amb l’objectiu de poder afrontar quan fos l’hora projectes com els que ara tenim entre mans”. “Som conscients que la rutina de pagament de la Generalitat implicarà elevar el nostre endeutament durant els anys 2017 i 2018, però la situació tornarà a ser com ara o millor l’any 2019, un cop la Generalitat pagui la part que li pertoca”, ha conclòs Domènech.

El Pla de Barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins a la data, se n’ha executat un 22% (710.540 euros) amb projectes com les obres del carrer de Dalt, l’Institut de Cultura i Patrimoni, la neteja del barranc, l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la rehabilitació de la teulada del Casal de la Gent Gran, i actuacions en matèria de comerç i turisme. Amb l’execució dels projectes aprovats el passat dimarts s’assolirà el 61% de l’execució del Pla de Barris.

La dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet suposarà una inversió de 601.837,66 euros; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la Plaça Sant Jordi, 298.500,81; l’enderroc de la Casa Pàmies per construir una plaça pública i un local municipal, 190.845,13, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà, 164.428,59 euros.

COMENTARIS (0)