Dimecres, 18 de Juliol de 2018

Falset es prepara per a la Festa Major

L'espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs, les cercaviles, el concert de Manel destaquen en un programa pensat per a tots els públics

08 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Els gegants de Falset, durant la Festa Major

    Cedida

La Festa Major de Falset arrenca aquest dissabte, 12 d'agost, i ho fa amb un complet programa d'actes per a tots els públics. Hi destaquen, un any més, els més tradicionals, com L'espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs i les cercaviles, als quals s'hi sumen, entre altres, el concert del grup Manel, els balls de nit a l'envelat de l'Euterpe i els concerts vermut.

Pel que fa al programa, el tradicional repic de campanes i l'enlairada de coets, a la 1 del migdia, i el pregó de festes, a dos quarts de 7 de la tarda, a càrrec de l'escriptor i articulista Xavier Bru de Sala, són els actes que donaran inici a la celebració a partir d'aquest dissabte. Després del pregó tindrà lloc la tradicional cercavila, que cada any reuneix els elements festius de la població. Aquesta finalitzarà a la plaça de la Quartera, on tot estarà a punt per a la Tupinada. Ja a la nit, a les 11 de la nit, serà el torn per al grup Manel, que presentarà el seu darrer disc, 'Jo competeixo', i que tindrà com a teloner Espaldamaceta. Un cop finalitzat el concert, la festa anirà a càrrec de Ràdio Falset, entitat que celebra el seu 30è aniversari i que habilitarà dos espais musicals per a l'ocasió.

Pel que fa al diumenge, 13 d'agost, la jornada s'iniciarà amb la 25a Bicicletada Popular, a les 11 del matí, i prosseguirà amb un Concert Vermut a la 1 del migdia, la representació teatral de l'obra 'Gente Bien', a les 6, i el concert de tarda i el ball de nit amb l'orquestra Fania, a les 8 del vespre i a dos quarts d'11, respectivament. La festa finalitzarà amb una discoteca mòbil.

Ja dilluns, 14 d'agost, el programa inclou el Concurs de dibuix XIII Premi Llibert Borrà, l'espectacle infantil 'El petit Lilo i Circus Show', el Correfoc, el CorreMulassa i discoteca mòbil. Pel que fa el dimarts 15, hi ha previst la tirada al plat, la cercavila de L'espígol, on els nens i nenes escamparan l'espígol per perfumar els carrers amb la fragància d'aquesta planta; la Missa Major, el trofeu de futbol de Festa Major, que enfrontarà el Falset i el Valls, el concert de tarda, el Ball de Coques, el ball de nit amb l'orquestra Tangara i la discoteca mòbil.

El darrer dia de Festa Major, el dimecres 16 d'agost, s'iniciarà amb la caminada i l'esmorzar popular organitzat pel Centre d'Estudis Falsetans, els microbatejos de submarinisme a la piscina, la Batalla de Flors, una festa centenària que enguany retransmetrà en directe la Xarxa de Televisions Locals i en la qual hi participen carrosses engalanades i que acaba convertida en una mena de guerra de confeti, i l'espectacle de fi de Festa 'Todo Nobleza'.

Podeu consultar el programa d'actes de la Festa Major de Falset en aquest enllaç.

COMENTARIS (0)

Reportatges