Dissabte, 23 de Juny de 2018

La DO Montsant supera els 6 milions d’ampolles venudes el 2017

Un 45% de la comercialització es destina al mercat internacional

13 de Juny de 2018, per Redacció
  • La DO Montsant supera els 6 milions d’ampolles venudes el 2017

    Cedida

D’acord amb el creixement experimentat en els darrers anys, la Denominació d'Origen (DO) Montsant s'aferma tant al mercat català com a l'exterior. D’aquesta forma, la comercialització d'ampolles l'any 2017 ha superat els 6 milions (6.226.864) dels quals el 55% ha estat comercialitzat al mercat interior, i el 45% restant s'ha destinat als mercats internacionals.

Pel que fa a les xifres del mercat interior, Catalunya és es un dels mercats més importants per a la DO per la proximitat i la importància d'establir lligams amb el públic més proper. Respecte la comercialització internacional, els principals països importadors de la DO continuen sent els Estats Units, Alemanya i el Canadà. En quarta posició es troba Suècia, que triplica el seu percentatge respecte al 2016, i a partir de la quinta posició es troben països com Suïssa, Japó, Regne Unit o Bèlgica.

El vi negre representa un 91% de les ampolles venudes

Tant al mercat interior com a l’exterior, els vins negres són els més venuts amb un nombre d'ampolles que supera els 5 milions i mig (5.651.231), un 91% del total d'ampolles venudes. De la seva banda, els vins blancs representen el 5%, amb 325.937 ampolles venudes, seguits pels vins rosats, amb un 3%, i els vins generosos amb un 1% del producte comercialitzat.

En una nota emesa per la DO, es considera que “aquestes xifres demostren els bons resultats de les accions que la DO Montsant ha portat a terme al llarg dels darrers anys, dedicant una part important dels seus esforços als principals mercats exteriors tant amb accions en el punt de destí com amb diferents missions inverses”. En el mateix comunicat, la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, assegura que “totes aquestes accions i els seus resultats finals, afermen una imatge de marca potent tant de la DO Montsant com dels cellers que en ella s'hi emparen”.

Collita 2017, un 17% menys que la del 2016

La producció a la DO Montsant en la collita 2017 va ser de 7.119.190 quilos de raïm, una xifra que se situa una mica per sota de la mitjana habitual de la DO i que suposa un 17% menys que en la collita 2016, on es van superar els 8 milions i mig de quilos. El percentatge més alt de la collita de 2017 va correspondre a les varietats de raïm negre, que se situaven en un 93%, mentre que les varietats blanques suposen el 7% de la collita.

Dintre del raïm negre, les varietats dominants van ser les històriques i autòctones Garnatxa negra, amb un 36% i Carinyena amb un 28%. Pel que fa al raïm blanc, la Garnatxa blanca va ser la varietat majoritària, amb un 56% de la producció, seguida del Macabeu, que representa el 38% de la producció del 2017.




Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges