Divendres, 27 d'Abril de 2018

L'Ajuntament de Falset informa als veïns de la falta d'aigua

La situació pot ser greu aquest estiu, i el consistori ha decidit posar en marxa una campanya de conscienciació ciutadana

14 de Juny de 2017, per Redacció
  • El poble de Falset es mostra preocupat per la falta d'aigua

    Cedida

L'Ajuntament de Falset ha convocat una reunió de poble aquest dijous, 15 de juny, a les 8 de la tarda, amb la idea d'informar els veïns de les dificultats de subministrament d'aigua que el municipi pot viure aquest estiu, arran de la manca de pluges. De fet, la reunió de poble també ha de servir per presentar una campanya de conscienciació en l'estalvi i l'ús de l'aigua que du per títol 'SOS Aigua: tenim un problema'.

La reunió de poble tindrà lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de Falset i està previst que hi participin l'alcalde de Falset, Jaume Domènech; el regidor de Serveis, Josep Rull, i l'hidrogeòleg Carles Loaso, tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Els baixos nivells d'aigua són alarmants en tots els pous del municipi, una circumstància que pot obligar a prendre mesures dràstiques els propers mesos, malgrat que al llarg dels darrers anys l'Ajuntament (en estreta col·laboració amb l'ACA) ha estudiat a fons alternatives de tota manera. Fins i tot s'ha pogut fer entrar en funcionament un pou del poble que havia caigut en desús feia anys. Alhora, l'Ajuntament ha optat per la instal·lació de difusors als equipaments municipals per estalviar aigua, la reducció del reg als jardins públics i un major control pel bon ús de l'aigua de les fonts públiques. 

La campanya ciutadana que es llença a partir d'aquest estiu incideix en la necessitat que tots els falsetans facin un ús responsable de l'aigua. La consigna és que el consum responsable d'aigua (tot estalviant un mínim de 40 litres/dia per habitant) representaria un estalvi d'aigua al municipi similar al que subministren diàriament alguns dels principals pous del poble. 

COMENTARIS (0)

Reportatges