Dilluns, 16 de Juliol de 2018

L'Ajuntament de Falset modifica el pla de barris després de les al·legacions i les propostes veïnals

La previsió és que les obres s'iniciïn abans de finals d'any i s'enllesteixin el juny de 2018

28 de Setembre de 2017, per Redacció
  • El pla de barris de Falset ha estat debatut aquest passat dimecres en sessió plenària

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Falset ha aprovat, aquest passat dimecres, en un ple extraordinari, la resolució de les al·legacions presentades als diversos projectes que el municipi ha d'iniciar abans de finals d'any en el marc del pla de barris. El govern municipal ha tingut en compte, segons fonts municipals, algunes de les al·legacions presentades, amb la qual cosa s'introdueixen modificacions en diversos dels projectes.

Rebaixa en les contribucions especials dels veïns

Alhora, l'Ajuntament ha acceptat una rebaixa d'un 10% de la quota de les contribucions especials que correspon als veïns afectats. Un cop tancat el període d'al·legacions i dutes a terme les reunions informatives amb els veïns dels diversos carrers afectats per les obres, el govern municipal "ha vist amb bons ulls fer canvis en el plantejament inicial d'alguns dels projectes", s'ha apuntat des del consistori. Un dels que s'ha sotmès a modificacions importants és el que s'impulsarà al carrer de l'Era.

D'aquesta manera, i si inicialment es projectava un carrer de doble direcció i amb l'estacionament prohibit, finalment la circulació tindrà un únic sentit, es permetrà l'aparcament i s'ampliaran les voreres "amb la idea de dotar de més espai els vianants". Un altre canvi important afecta, s'ha detallat des de l'Ajuntament falsetà, el projecte de la Casa Pàmies. Si en un principi es preveia el seu enderrocament, s'ha decidit finalment mantenir dret l'edifici i reformar-lo "per tal que aculli, en un futur, l'escola de música". "Ens hem vist obligats a fer aquest canvi de rumb perquè la Casa Pàmies està protegida com a Bé d'interès urbà i cal que mantinguem la seva estructura, no tenim cap altra solució a curt termini", ha explicat l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.

Altres al·legacions que s'han tingut en compte són l'aprovació de partides econòmiques per a vigilància arqueològica en els treballs de la plaça de Sant Jordi, d'una banda, i per a l'assessorament en la necessària preservació dels arbres de Cal Magriñà, rere la biblioteca, a l'hora de construir la passarel·la que unirà l'Euterpe i el barri del Malanyet. En el ple celebrat el passat dimecres, Domènech ha subratllat que "hem volgut escoltar tothom i, en la mesura que ho hem cregut positiu, hem incorporat els suggeriments i al·legacions que ens han fet els falsetans".

Juny de 2018

En aquest sentit, l'Ajuntament ha anunciat que rebaixarà les contribucions especials de les quals s'han de fer càrrec els veïns fins a un 10% (en relació a la quantitat que se'ls havia notificat per carta). D'aquesta rebaixa se'n farà càrrec el consistori, a compte de les finances municipals. "Creiem que és de justícia que hi hagi contribucions especials a càrrec dels veïns perquè a Falset la majoria de carrers s'han finançat d'aquesta manera, però alhora sabem posar-nos a la pell dels veïns i volem que tothom estigui còmode", ha afirmat Domènech.

En aquest sentit, en el ple també s'ha anunciat que l'Ajuntament ja ha parlat amb BASE (que gestiona la recaptació de tributs) per tal que "els veïns tinguin totes les facilitats possibles a l'hora d'afrontar el pagament de les contribucions que els pertoquin, ja sigui via finançament o fraccionament" Pel que fa al termini d'inici i execució de les obres, la previsió municipal passa amb la previsió que "l'adjudicació de les obres es faci al mes d'octubre i que al novembre puguin iniciar-se". En tots els casos esmentats, els treballs hauran d'estar finalitzats i certificats abans del 30 de juny de l'any que ve, ha detallat el consistori.

COMENTARIS (0)

Reportatges