Diumenge, 21 d'Octubre de 2018

L'Ajuntament de Falset s'adhereix al Manifest unitari contra la violència envers les dones

El text exposa que la violència envers les dones és un problema de tothom, i s'adreça i assenyala a tots aquells que contribueixen a perpetuar la violència masclista

22 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Ajuntament de Falset

    Cedida

L'Ajuntament de Falset s'ha adherit al Manifest unitari contra la violència envers les dones que, amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, denunciarà altre cop aquesta xacra de la societat.

El manifest exposa que la violència envers les dones és un problema de tothom, amb dades alarmants que evidencien que no es tracta de casos aïllats ni inevitables, sinó fruit d'una cultura masclista heretada que ha normalitzat conductes delictives contra les dones".

El text s'adreça i assenyala a tots aquells que contribueixen a perpetuar la violència masclista: violadors, abusadors, assetjadors, maltractadors, persones que amb el seu silenci són còmplices d'aquesta xacra, professionals i mitjans de comunicació que "vulneren l'ètica periodística en el tractament dels casos de violència envers les dones, professionals de l'audiovisual i la publicitat que converteixen les dones en objectes i perpetuen els tòpics, empresaris de l'oci nocturn que utilitzen les dones com a reclam, i professionals de la judicatura, l'advocacia, la medecina forense, i cossos policials que infravaloren les denúncies de les dones".

Per últim, el manifest també s'adreça a les dones, recordant-los-hi que ningú "les pot privar dels seus drets, de viure de sense violències masclistes, de ser lliures, de viure sense pors". L'escrit incideix en que "mai" són responsables de cap agressió, i que les seves opinions, desitjos i reivindicacions "són tan legítimes com les d'un home". El manifest subratlla que "ningú els pot dir com han de viure ni que han de fer, sinó que són elles les qui han de decidir com volen viure i quina dona volen ser".

L'INS Priorat acull l'acte institucional en contra de la violència masclista

Amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Institut Priorat celebra aquest divendres, 24 de novembre, l'acte institucional organitzat pel Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD), i l'Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat.

En el transcurs de l'acte, alumnes del centre llegiran el manifest unitari contra la violència envers les dones, on es comptarà amb l'actuació de la cantautora i activista Montse Castellà i es farà una lectura interpretada a càrrec de la professora Rosa Poy. També es presentarà el projecte 'Scholas Ciutadania', que busca fomentar l'apropament entre joves de diferents realitats socials en cerca de solucions a temes actuals. La trobada comptarà amb la presència de la directora de l'INS Priorat, Magda Blasco; la delegada territorial de l'Institut Català de la Dona, Lídia Bargas, i el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté.

COMENTARIS (0)