Divendres, 22 de Febrer de 2019

L’associació Prioritat es posiciona en contra de 'l’espoli del riu Siurana'

02 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Pantà de Siurana

    Clàudia Bonet/ Reusdigital.cat

A través d’un comunicat, l’associació Prioritat s’ha posicionat, aquest dilluns, en contra del “nou episodi de l’espoli de l’aigua del riu Siurana”. En concret, l’entitat es refereix al fet que el passat 27 de juny “es van transvasar un milió de metres cúbics del pantà de Siurana” al pantà de Riudecanyes, un transvasament que consideren “no és permès per la directiva marc de l’aigua europea” en ser entre conques. Segons ha recordat Prioritat a la nota,  l’embassament de Siurana es troba a un 30,69% de la seva capacitat, una xifra inferior a la mitjana del país.

El comunicat de Prioritat també argumenta que “una política de recursos hídrics del tot arbitrària” deixa “de banda la veu dels més febles i fràgils” en aquesta qüestió. Davant “els drets adquirits” s’al·ludeix al “cabal ecològic” del riu Siurana que recorden és de compliment legislatiu.

L’entitat ha fet èmfasi en què en els propers mesos la UNESCO estudiarà el dossier de la declaració de Paisatge Cultural del Patrimoni Mundial, un fet pel qual es fa una crida a complir els compromisos de les administracions de tots els nivells en la línia de la gestió adequada d’aquests recursos  per evitar que sigui “paper mullat”. Així mateix, s’interpel·la als partits “a banda i banda de la Teixeta” perquè siguin coherents en les seves votacions en aquest àmbit i es critica que no tinguin “un model de país”. Finalment, l’entitat anuncia que si és necessari es desenmascararan “impostures i ambigüitats” al respecte i es donarà “suport a les actuacions que des de la societat civil” es tirin endavant  “per reclamar solucions reals”. 

 

COMENTARIS (0)

Reportatges