Dissabte, 15 de Desembre de 2018

Llum verd a la reordenació de l'espai públic i residencial de la zona de l'Euterpe de Falset

La comissió de política territorial i urbanisme autoritza que es desplacin els habitatges previstos amb la idea d'afavorir l'espai públic

30 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • La modificació del POUM possibilita un parc al solar de l'Euterpe

    Cedida

La comissió de política territorial i urbanisme de Catalunya ha donat el seu vistiplau definitiu a la reordenació de les edificacions previstes a la zona de l'Euterpe i de l'antic camp de futbol de Falset, segons s'ha apuntat aquest dilluns des del consistori de la capital del Priorat. Aquesta modificació del Pla d'ordenació urbanístic municipal (POUM) dóna llum verd a la possibilitat de crear un parc públic al solar que avui ocupa el pàrquing de l'Euterpe, de més de mitja hectàrea de superfície.

 

Fins ara, i segons fonts municipals, el planejament urbanístic en aquest espai preveia la construcció de dos edificis residencials i un parc de 5.880 m2 just al mig. Amb la modificació del POUM, aquestes edificacions s'emplaçarien a l'oest de la parcel·la, tot desplaçant el parc públic i un aparcament al costat est, és a dir, a tocar del carrer Josep Campàs. Els edificis residencials que hi ha previstos se situarien a l'espai que correspon a l'antic camp de futbol.

D'aquesta manera, "i segons la voluntat de l'Ajuntament, es millorarà la posició del parc i la seva accessibilitat, tot potenciant el paper de porta d'entrada al nucli antic del municipi". Tot i això, i malgrat que els edificis es traslladen l'espai que ocupa l'antic camp de futbol, la modificació aprovada per la comissió de política territorial i urbanisme manté tant el nombre d'habitatges que es preveien inicialment com el sostre edificable.

L'alcalde falsetà, Jaume Domènech, ha assenyalat que "la modificació és important perquè garanteix que tots els ciutadans en sortirem guanyant amb la redistribució del parc públic i del pàrquing, tenint en compte que l'Euterpe és avui dia un espai essencial per a Falset des d'una perspectiva social, comercial i fins i tot firal".

Domènech ha afegit que "la redistribució dels habitatges en l'espai ens sembla més racional i bona per als interessos de Falset, tot i que preferiríem que, a la curta o a la llarga, el nombre d'habitatges i el sostre edificable es poguessin considerar a la baixa".

COMENTARIS (0)

Reportatges