Marc Ollé i Ieva Upmace guanyen l’Ultra Trail de la Serra de Montsant de marcat caràcter internacional

21 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Una imatge de Marc Ollé

Lluís Galí

L’igualadí Marc Ollé i la letona Ieva Upmace es van proclamar, el passat dissabte, campions de l'11a edició l’Ultra Trail de la Serra de Montsant, de 105 quilòmetres i 4900m¡ metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a Cornudella de Montsant (Priorat), organitzada per la Secció de muntanya de l’Agrupació cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime. La nombrosa presència de corredors estrangers, de 20 nacionalitats diferents, es va veure reflectida en els podis.

Ollé, que corria amb la mà dreta trencada, va col·locar-se líder als tres quarts de cursa, camí de la Vilella Baixa (quilòmetre 73) i ja no va deixar escapar el liderat fins a proclamar-se campió (12:27:12). El finès Kai Langel, campió el 2014 i el 2015, fou segon (13:18:12) després de superar en els últims quilòmetres el neerlandes Ruud Hendrikus (13:24:39), que havia estat líder durant bona part de la cursa.

En fèmines, domini absolut d’Upmace (16:07:02), tot i que va tenir en tot moment l’amenaça constant de la rusa Svetlana Sergeeva (16:29:09). El podi l’han completat ex aequo la britànica Janina Pescinski i la tunissiana Bouslama Heifa (18:52:00). A banda de la prova reina hi havia quatre curses més. Tomàs Perpiñà (11:17:06) i Laura Gabriel (9:55:02) van ser els guanyadors de la 'Long Trail' (82 quilòmetres). Perpiñà va compartir podi amb el britànic Paul Dunstan (11:56:22) i l’islandès Kristjan Skuli (12:38:59); mentre que cap altra dona va poder completar el recorregut.

En la 'Half Trail' (56 quilòmetres), el podi masculí l’integraren Àlex Llaveria (5:52:13),David Sans (6:10:10) i Carlos Garcia (6:11:34); i el femení, Isabel Pelegrina (7:40:52), Anna Casellas (7:51:05) i Patrícia Andrés (8:28:01). En el 'Trail' de 26 quilòmetres, Eduard Barrios (2:19:11) es va imposar per davant d’Illan Díaz-Canedo (2:23:33) i Jordi Solé (2:30:46); mentre que Natàlia Butí (3:02:10) ho va fer en fèmines i la van acompanyar al podi Pat Perpinyà (3:05:32) i Isabel Garcia (3:09:07).

Finalment, en el 'trail' de 10 quilòmetres, triomf d’Enric Caballé (49:42) seguit de David Iturria (50:22) i Jose Sánchez (51:17); i victòria de Martina Carmona (59:08) per davant de Laura Teruzzi (1:02:38) i de Dolores Mata (1:06:08).