Divendres, 19 d'Abril de 2024

Més de 700 persones celebren l’arribada del vi novell al Celler Masroig

Joan Reig, padrí de l’edició, va donar la benvinguda al nou vi realitzant el tradicional pregó i cantant noves cançons del seu disc

19 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Joan Reig ha estat el padrí de la festa d'enguany.

    Cedida

Més de 700 persones han assistit a la Festa del Celler Masroig, celebrada el passat dissabte, per tastar la primera bóta de vi novell d’enguany. La 9a edició d’aquesta festa, ja consolidada a la DO Montsant, es va vincular, en aquesta ocasió, a la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”. Entre les novetats, convé destacar que la Festa del Vi Novell del Celler Masroig va apostar per un canvi d’horari (ha passat al vespre / nit) i de programa, amb l'objectiu d'ampliar el seu públic i seduir els consumidors més joves, amb una gran acceptació.

“Per al Celler Masroig la Festa del Vi Novell és la festa més important de totes, és la que ens ha ajudat a posicionar-nos. El que ens agrada és convidar a la gent que ja coneix el vi perquè el gaudeixi, i a la no iniciada perquè s’aproximi al món del vi. A més a més, hem canviat d’horari per donar una altra imatge, perquè volem arribar a més públic i perquè ja estem pensant que l’any que ve serà el desè aniversari de la Festa del Vi Novell”, va assegurar Marta Anguera, responsable de Màrqueting i Comunicació del celler.

La festa va tenir lloc el passat dissabte, a partir de dos quarts de 7 de la tarda, i va comptar amb la presència destacada de Joan Reig, bateria d’Els Pets, en qualitat de padrí de l’edició. Reig va recordar que els seus pares havien estat viticultors, i va alterar els comentaris autobiogràfics amb algunes cançons del seu primer disc en solitari per tal d'animar els assistents.

Reig va voler arrencar el seu pregó fent un homenatge als viticultors i elaboradors del Masroig: “Celebrem que s’ha acabat la verema i, a punt d’espinjolar la bóta, és un motiu de festa, fem-nos dignes hereus de la nostra història, d'aquells que ens han precedit, de les dones i dels homes que han dibuixat aquesta terra del Masroig amb la vinya: aquests ceps que, com una obra d’art ben viva, cada estació ens regalen un color diferent”.

Un cop finalitzada l’actuació, es va donar pas a un dels moments més esperats de la festa, que és quan el padrí ha d’espinjolar la bóta del vi novell, una tradició que es realitza des de fa generacions i que s’ha mantingut fins a dia d’avui, i que genera una gran expectació i curiositat entre els assistents més joves. La bóta va permetre omplir unes 2.500 copes de vi, aproximadament, que es podien acompanyar amb unes tapes gastronòmiques a preus populars d’embotits i pintxos de la Carnisseria Nogales, molt coneguda a la zona.

La celebració va continuar amb el concert del grup d’estil folk Germà Negre, que va animar l’ambient amb cançons del seu nou disc 'Molt de porc i poca salsitxa'. L’acte va acabar amb música per part d’un DJ pels qui encara volien gaudir de la jornada durant la nit.

Homenatge a la cultura i la tradició

L’11 de novembre, festa de Sant Martí, es dona la benvinguda al primer vi de la temporada, conegut com vi novell, que té només uns mesos d’envelliment. Tradicionalment, al mes de novembre s'espinjola la bóta per tastar el vi de la verema de l’estiu, un homenatge a la cultura catalana que es realitza des de fa generacions, coincidint amb la celebració de la matança del porc. Realitzar la Festa del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola i una rebuda al vi nou, que donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics