Cookie control
Dijous, 20 de Febrer de 2020

Passejada per Barcelona amb aromes i sabors del Montsant

Més d’una quarantena de cellers van presentar a la capital catalana tota la seva carta de vins en un 'showroom' a la Casa Llotja de Mar

05 de Març de 2019, per Xavi Turu
  • Imatge d'un dels tastos

    Reusdigital.cat

  • L'acte es va celebrar a la Casa Llotja de Mar de Barcelona

    Reusdigital.cat

  • Plafó promocional del Montsant

    Reusdigital.cat

  • L'acte va reunir experts i amants del bon vi

    Reusdigital.cat

  • Imatge d'un dels espais expositius

    Reusdigital.cat

Paladar i copa de vi a punt. Barcelona va ser l'epicentre de la trobada per a tots aquells sibarites del bon vi. Com si es tractés de l'antiga Grècia, tots els participants que van deixar-se veure per la Casa Llotja de Mar de Barcelona van poder gaudir de més d'una quarantena de cellers amb la Denominació d'Origen Montsant. Professionals de la restauració i de l'hostaleria van passar una tarda de tastos amb diferents estants, on s'exhibien una gran quantitat de vins. Els cincs sentits escenificaven la qualitat d'aquesta beguda del territori Mediterrani. Tots ells amb un agraït paladar i bon sabor o, si més no, la majoria d'ells. La beguda que s'obté del raïm era la protagonista de l'acte i guanyava presència a mesura que avançava la tarda.

Bon paladar i bon vi

L'olfacte i, sobretot, el gust, havien d'estar a punt per a tot el procés de degustació. El gust era la significació que guanyava gairebé tot el protagonisme. Ningú a la sala amb les mans buides. Copa en mà i preparats per tastar tot el conjunt de vins del Montsant. Totes les taules portaven en representació la flor i nata de la carta dels vins. Cap dels presents volia restar punts i la carta de la beguda mediterrània tenia el millor de cada casa. Enòlegs i especialistes amb el discurs a punt per explicar totes les propietats i les especificacions de cada producte. La fragmentació i els anys eren protagonistes principals de les explicacions dels experts. Alguns dels vins molt joves, i d'altres més antics, en els quals les terres on s'havien cultivat tenien més de cent anys. Tot un recorregut històric que passava de l'olfacte al paladar i del paladar, el molts casos, a "l'escopidor".

De tast en tast

Després duna bona estona passejant per tota la Llotja de Mar, molts dels participants esperaven veure el fet diferencial que va oferir el 'showroom': tastos de zonificació en els quals la DO es troba immersa per transportar a tots els presents a gaudir de noves i diferents sensacions. La intenció de l'estudi és un procés d'autoconeixement de la mateixa DO per tal d'aprofundir en el vincle del vi amb el territori, reformant-ne la identitat i explorar-ne el potencial vitivinícola. El punt del tast era trobar les diferències existents entre les Garnatxes i les Carinyenes, que són les varietats més representatives del territori de la DO Montsant.

Dins d'aquest petit parèntesi a la sala dels vins, es van presentar vuit vins de microvinificacions, quatre de Garnatxa i quatre de Carinyena. La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, i el Director General del VITEC (Parc Tecnològic del Vi de Falset), Sergi De Lamo, van ser els encarregats de dur a terme els punts distintius i deferents de la jornada. Barcelona, per una llarga estona, va ser com aquell antic territori grec anomenat Síbaris (Magna Grega), on la riquesa de la ciutat va portar costums de luxe, anomenant sibarites a tots aquells amb gustos especialment refinats.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

vins tastos montsant reusdigital
vins tastos montsant reusdigital
vins tastos montsant reusdigital
vins tastos montsant reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics