Cookie control
Dilluns, 13 de Juliol de 2020

Quatre instituts de Reus ofereixen els seus serveis d'FP a les empreses

L'objectiu del programa és formar els futurs professionals d'aquests negocis

26 de Novembre de 2013, per Enrique Canovaca
  • Xavier Casares, Isaac Sanromà i Maria Dolors Sardà

    Enrique Canovaca

La reparació del rellotge del campanar, a la Prioral de Sant Pere, per part dels alumnes de l'Institut Domènech i Montaner, és l'exemple paradigmàtic dels serveis que poden oferir els centres de Formació Professional a les empreses. El projecte va finalitzar el juny de 2013, en el marc del cicle de fabricació mecànica que es realitza al centre educatiu. Com aquest, els instituts que s'hi han aputat al catàleg ofereixen una sèrie de serveis profitosos a les empreses, sense la intenció de fer competència i amb l'objectiu de formar futurs professionals.

En el cas de l'INS Domènech i Montaner, també s'ofereixen tasques de manteniment d'instal·lacions, com la soldadura de materials o la reparació d'elements metàl·lics; la mecanització de peces de petit tamany, i la realització d'intervencions de pintura i paleta, dins dels Plans de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

Per la seva banda, l'Institut Baix Camp ofereix l'elaboració de perfils professionals per a petites i mitjanes empreses; l'assessorament de gestió d'assortiment en establiments comercials, així com l'elaboració d'estudis sobre les vendes; la generació de codis QR, associats a webs i Facebook, o altres projectes que ajudin a millorar la competitivitat de les empreses.

L'Institut Gaudí es decanta pels serveis socials, culturals i a la comunitat. Alguns dels projectes que s'hi ofereixen són de dinamització socioeducativa, acompanyament a persones amb discapacitat o malaltia mental, suport domiciliari als dependents, recolzament escolar per als infants amb més dificultats o l'elaboració de tallers d'activitats d'oci i temps lleure.

Per últim, l'Institut d'Horticultura i Jardineria s'especialitza en l'ensenyament dels oficis de jardiner, florista, productor de plantes, tècnic forestal i conservació del medi natural o tècnic de prevenció de riscos professionals. Es realitzaran assaigs de cultius per encàrrecs experimentals, treballs d'alumnes en pràctiques, cursos i jornades monogràfiques sobre el sector agrari o informes de prevenció de riscos laborals.

Alguns dels serveis que s'hi ofereixen, com en el cas de l'Institut Domènech i Montaner, suposen un cost per a les empreses, per tal de fer front a les despeses de material. Per exemple, la restauració d'un rellotge suposaria un cost aproximat de mil euros, en funció de l'estat en què es trobi.

El catàleg de serveis dels instituts a les empreses és impulsat per la Cambra de Comerç de Reus, la Fundació Formació Professional Empresa i l'Ajuntament de Reus. A més, rep el suport explícit del departament d'Ensenyament, a través del director del Consell Català d'FP a Catalunya, Xavier Casares, qui ha felicitat els impulsors d'aquest iniciativa perquè "les empreses han d'estar al costat dels centres de formació".

"En un futur, la competitivitat de les empreses es decantarà pel valor afegit i no per la reducció de costos", ha afegit Casares, qui creu que "aquesta serà més fàcil d'aconseguir amb treballadors ben formats".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics