Cookie control
Divendres, 21 de Febrer de 2020

Repsol incentivarà l’ús D’AutoGas per als taxistes de Tarragona

24 de Maig de 2013, per Redacció
  • Els taxis de Tarragona podran usar AutoGas

    ACN

Entre les ajudes acordades s’inclouen incentius en el subministrament d’AutoGas tant a la xarxa d’estacions de servei de Repsol a Tarragona, com en els sortidors particulars de GLP o ‘skids’ que s’instal·lin en el futur. A més, per la seva banda, l’agrupació realitzarà accions informatives entre els més de 70 taxistes associats per difondre els avantatges i oportunitats d’aquest combustible alternatiu. També promourà entre els fabricants de vehicles la presentació d’ofertes amb incentius destinats a la flota de taxis associada.

Xarxa d’estacions de servei de Repsol a Tarragona

Actualment, Repsol té operatius 43 punts de subministrament d’AutoGas a Catalunya, dels quals quatre estan a la província de Tarragona. Per atendre l’abastament del creixent parc de vehicles amb AutoGas, Repsol ha obert ja més de 150 punts de subministrament a la seva xarxa d’estacions de servei, i prosseguirà posant en marxa fins al 2015 uns 100 nous sortidors a l’any. Està previst que en aquesta data uns deu estiguin ubicats a la província de Tarragona. A més, Repsol manté una política d’incentius per col·lectius, com empreses amb flotes o associacions del taxi, entre d’altres, als quals facilita la ubicació de punts de subministrament particulars o ‘skids’ en les seves pròpies instal·lacions, dels que ja en són operatius més de 200 a tot l’estat, 51 a Catalunya.

Beneficis de l’AutoGas

L’AutoGas és el combustible alternatiu més utilitzat del món, amb més de 21 milions d’usuaris. A la província de Tarragona ja circulen els primers 15 vehicles amb AutoGas, sis dels quals pertanyen al sector del taxi, que s’ha convertit en el col·lectiu professional que més utilitza AutoGas a Espanya amb un parc aproximat de 4.000 taxis.

Els avantatges mediambientals de l’AutoGas l’han situat entre els combustibles alternatius recolzats per les administracions, amb ajudes públiques per a promoure la renovació del parc automobilístic amb vehicles més eficients i de baixes emissions, com el Pla PIVE-2, que concedeix fins a 2.000 euros per vehicle.

Els vehicles que usen AutoGas contribueixen a la millora de la qualitat de l’aire urbà per les seves mínimes emissions de partícules i òxids de nitrogen, i més a causa de les seves baixes emissions de CO2, minimitzen l’efecte hivernacle. D’altra banda, aquest combustible alternatiu representa avantatges econòmics, ja que ofereix als seus usuaris un estalvi mitjà del 20% respecte als combustibles convencionals. A més, la Generalitat de Catalunya ofereix incentius per a vehicles de baixes emissions com l’AutoGas, mitjançant descomptes en els peatges que gestiona l’administració catalana i l’ús preferent del carril bus-VAO.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics