Diumenge, 27 de Maig de 2018

Reus s'afegeix a la jornada internacional del 'Scratch Day', un mètode d'aprenentatge creatiu

El proper dissabte, la seu de la UOC acull una jornada destinada a fomentar l'aprenentatge creatiu de nens de 8 a 12 anys

15 de Maig de 2013, per Redacció
  • Programació amb el mètode d''Scratch'

     

Amb el títol 'Scratch Day UOC: juga a programar, programa jugant', el proper dissabte 18 de maig, la UOC impulsa per primera vegada a Catalunya la celebració d'aquesta jornada oberta al públic en motiu dels 15 anys dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació (EIMT) i que també tindrà lloc en diferents seus territorials com Girona, Lleida, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

El taller, dirigit per a professors i col·laboradors docents de la UOC, permetrà la iniciació a l''Scratch' d'una manera lúdica i a través de petits reptes de programació. "L''Scratch day', tradicionalment, reuneix en diferents parts del món persones interessades en aquest llenguatge de programació", explica la doctora Adrina Ornellas, professora dels estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC.

Ornellas afegeix que en aquest dia "es realitzen diverses activitats relacionades amb l''Scratch', sobretot, als centres educatius o escolars. Solen realitzar-se nombrosos concursos a tot el món el qual els participants hauran de mostrar les aplicacions que hagin realitat". La novetat d'aquest mètode d'aprenentatge és que es realitza a través del 'learn-by-doing' (aprenent fent) per desenvolupar i fomentar la creació de tot allò que la imaginació aporti.

"L''Scratch' permet l'aprenentatge per exploració i el desenvolupament del pensament creatiu. El desenvolupament de projectes amb 'Scratch' en les escoles és una bona forma de treballar no només conceptes de programació, sinó sobretot curriculars de manera integrada i interdisciplinària, i trencar amb l'ensenyament unidireccional i transmissor", ha afegit la doctora de la UOC.

En el taller que tindrà lloc a Reus els infants podran acudir acompanyats d'un adult i l'organització sol·licita que portin un ordinador portàtil per poder participar sense dificultats al llarg de tot el matí.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)