Cookie control
Divendres, 17 de Gener de 2020

Reus vol tornar a Decidir

19 de Desembre de 2013, per Biel Ferrer/ Pere Borràs
  •  

Certament, Catalunya no és només Barcelona, però Catalunya sense Barcelona fóra tota una altra cosa. Talment la política no la fan només els partits polítics però no n'hi ha prou que la societat civil en faci, de política, perquè al final calen solucions polítiques vehiculades per partits, parlaments i

governs. Per això, amb unitat d'acció, Òmnium Baix Camp i l'Assemblea Nacional Catalana / Reus per la Independència vam plantejar-nos, des de la capital del Baix Camp i des de la societat civil, cercar la coordinació amb els partits polítics de la ciutat que d'alguna manera estan a favor del Dret de Decidir per impulsar el Pacte Nacional pel Dret de Decidir (PNDD).

Reus ha demostrat al llarg de la història la seva voluntat de contribuir a la recuperació dels trets i dels drets nacionals de Catalunya per assolir un futur lliure i digne per tal de millorar les condicions de vida de les ciutadans reusencs: si l'any 1869 el municipi es proclamava part d'una futura república federal estroncada, l'any1893 la vila acollia la segona assemblea de la Unió Catalanista en què es van completar i impulsar les Bases de Manresa; si el 1931 el batlle Evarist Fàbregas hi proclamava la República Catalana, l'any 2010 la societat civil reusenca aplegada a la plataforma ciutadana Reus Decideix organitzava la consulta popular i democràtica sobre la independència de la nació catalana.

Si aquesta darrera fita fou presidida per un home, l'emblemàtica figura de l'empresari i activista cultural Joan Ballester, expresident del Centre de Lectura i home capaç de tantes iniciatives cíviques i culturals, ara serà una dona, la prestigiosa pedagoga i escriptora M. Àngels Ollé, fundadora de l'Escola Mowgli i voluntària de tantes causes socials, nacionals i educatives pendents, qui encapçalarà i representarà la nova fita que ara pretenem assolir.

Perquè tot just quan farà 300 anys de la pèrdua de les llibertats nacionals de Catalunya i dels Països Catalans, precisament ara que farà 300 anys que vam començar a caminar cap a la llibertat del nostre país, ara, recollint l'expressió, la voluntat i l'esperit del Manifest del PNDD elaborat per l'expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Òmnium Baix Camp i l'Assemblea Nacional Catalana / Reus per la Independència ens hem proposat d'impulsar conjuntament amb els partits polítics ARA Reus, CDC, ERC, EUiA, ICV, Nova Esquerra Catalana, Reagrupament, SI i UDC l'adhesió deles entitats cíviques, les organitzacions socials i els partits polítics que formem part de la realitat viva de la ciutat de Reus al PNDD -també PSC i CUP, presents a les reunions preparatòries inicials i que tenen la porta oberta perquè s'hi puguin reincorporar- a fi que manifestem tots plegats la Nostra voluntat de reclamar l'exercici del Dret de Decidir.

En aquests moments tan importants de la història de la nostra nació, volem impulsar, doncs, a la ciutat el PNDD i, doncs, expressem el nostre compromís de coordinar-nos d'una manera eficaç per assolir aquest fi i fem també una crida a les altres associacions culturals, educatives, socials, esportives, generacionals, sindicals, empresarials, professionals i de tota altra mena de la ciutat i també als ciutadans en particular perquè s'hi adhereixin de forma nominal i de manera activa com a manifestació de la fortalesa democràtica i com a contribució de la ciutat de Reus en l'objectiu profundament democràtic i legítim de l'exercici del Dret de Decidir de la nació catalana.

Biel Ferrer, president d'Òmnium Baix Camp/ Pere Borràs, coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana / Reus per la Independència.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus   23 de Desembre de 2013

Posats a decidir

Potser que el primer que tindria que decidir Reus és que a la nostra ciutat no manin tantíssim els aliats dels tant "sobiranistes" i "patriòtics" convergents, o sigui el “Partido Popular”. Queda bonica la foto, però la realitat es que avui els minyons de l'Alicia d'aquí i l'Alicia d’allí son a Reus un autèntic poder polític en moltes àrees mes que transcendent de la vida local, començant per la policia municipal. Si volen vostès un exemple, a la mínima i pírrica concentració en protesta contra la reforma pepera de la llei d’avortament de divendres passat la presencia policial era de 4 a 1, o sigui un agent d'ordre per cada 4 concentrats.

epa  20 de Desembre de 2013

Un més

Posem-nos en marxa ja! Que no vegin en la nostra tranquilitat debilitat. Som- hi !!