Cookie control
Dimarts, 02 de Juny de 2020

Acord per renovar la pòlissa de responsabilitat dels consellers de les societats

El compromís del govern és convocar un concurs públic per a l'assegurança del 2016

31 de Juliol de 2015, per Enrique Canovaca
  • Els consellers de les empreses municipals continuaran tenint cobertura legal

    Fabián Acidres

El consell d'administració de Reus Serveis Municipals ha aprovat, aquest divendres a la tarda, la renovació de la pòlissa de responsabilitat civil dels consellers de les societats públiques, després del desacord polític que hi va haver en aquesta qüestió dilluns passat i que va ser el detonant per suspendre la reunió. El govern municipal ha tirat endavant la proposta amb els vuit vots positius de CiU, PSC, ERC, PP i Ara Reus, mentre que la CUP i Ciutadans s'han abstingut. A banda de la renovació de l'assegurança per 2015, el consell ha donat el vistiplau a la convocatòria d'un concurs públic quan aquesta s'hagi de tornar a renovar l'any que ve. La nova pòlissa suposa una pèrdua important de condicions, amb un increment de 150.000 euros anuals i la disminució de 4 a 3 milions d'euros de cobertura.

En una nota enviada als mitjans, els socialistes han tret pit per "haver aconseguit arrencar el compromís de govern de posar en marxa un concurs públic el gener de 2016. Aquesta ha estat la primera condició que ha posat el PSC per votar a favor d’adjudicar la pòlissa durant un any a la mateixa companyia amb la qual ja es tenia contractada". Els socialistes, a més, diuen que han votat a favor després que el secretari de la corporació, en "un acte formal", hagi afirmat que ajudicar una pòlissa de 230.000 euros anuals, sense concurs públic, "era un procediment legal i conforme a dret".

Malgrat el vot positiu, els socialistes continuen amb les crítiques cap al govern i la gestió d'aquesta qüestió: "Ha actuat amb deixadesa i amagant informació fins a darrera hora, fet que ens ha obligat a prendre decisions a corre-cuita". “El nostre deure i la nostra obligació és vetllar per la seguretat jurídica de tots els tècnics de les empreses municipals i dels seus administradors i el govern ho ha fet tan malament i tan a última hora que no ha deixat cap més opció”, ha dit Martín, lamentant haver de prendre decisions d’aquesta transcendència “subjectes a tanta pressió fruit de la mala praxis del govern”.

El govern municipal lamenta 'l'espectacle del PSC'

Fonts del govern municipal han mostrat la seva "satisfacció" per l'aprovació de l'assegurança, fruit del "diàleg constant" i han subratllat que es compleix amb l'objectiu de garantir la cobertura als consellers i la prestació de serveis públics als ciutadans. A la vegada, el govern ha agraït específicament als consellers que han votat a favor de la renovació de la pòlissa, malgrat que lamenta "l'espectacle de tacticisme i manca de lleialtat institucional" per part del PSC.

"Si la pòlissa s'ha incrementat és a causa de tots els temes al voltant d'Innova i per la gestió discutida que van fer els socialistes", han valorat aquestes fonts. També han subratllat que "el govern no ha volgut convertir un debat tècnic en un de polític" i que els socialistes, com la resta de grups, han tingut la màxima informació des del primer minut de les negociacions, a través dels tècnics.

Pòlissa amb caràcter retroactiu

La no aprovació d'aquesta assegurança hauria posat en risc la cobertura legal de molts dels càrrecs públics socialistes que a hores d'ara estan imputats pel cas Innova, ja que aquesta té un caràcter retroactiu. Dilluns, l'alcalde, Carles Pellicer, no va poder aprovar aquest punt i va donar per suspès el consell d'administració, d'acord amb la resta de grups, en no pode reunir els set vots positius necessaris. Després de la reunió, alguns partits, com ERC i Ara Reus, van posar el crit al cel davant d'un suposat bloqueig polític pactat entre CUP, Ciutadans i PSC. Les tres formacions ho van negar rotundament.

C's denuncia que "no s'ha seguit la legalitat"

Els dos regidors de Ciutadans (C's) que formen part del Consell d'Administració de Reus Serveis Municipals s'han abstingut en la votació de la renovació de la pòlissa de l'assegurança de responsabilitat civil. El motiu, segons el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, és perquè "dubtem de la legalitat del procés d’adjudicació que s’ha dut a terme per a la renovació d’aquesta pòlissa ja que per complir amb la llei hagués estat necessari convocar un concurs públic".

"No compartim la urgència que ha dut al govern local a saltar-se el procés legal del concurs públic", ha concretat Sánchez. En l’anterior mandat, aquesta assegurança suposava un cost per a Reus de 74.000 euros i oferia una cobertura de responsabilitat civil de fins a 4 milions d’euros, tal i com ha recordat Sánchez, a diferència d'enguany on les condicions de la renovació augmenten el cost fins als 230.000 euros i rebaixa les cobertures als 3 milions d’euros.

"Creiem que aquesta és una xifra insuficient, sobretot tenint en compte les nombroses fiances que l’asseguradora ha hagut de pagar últimament pels diferents imputats del cas Innova", ha resolt Sánchez. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pedro  02 d'Agost de 2015

en esto si se han puesto rapidamente de acuerdo

Vaya con nuestros políticos, en estas cosas del bolsillo si que se ponen rápidamente de acuerdo, en cuanto se les toca el bolsillo ( Por si acaso ) se han puesto de acuerdo