Diumenge, 18 de Novembre de 2018

Aigües de Reus renova el programa d'ajuts socials per aquest 2018

L'any passat va arribar a 3.000 famílies de la ciutat

02 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Imatge de la seu d'Aigües de Reus

    Cedida

Aigües de Reus ha renovat per a l’exercici 2018 el programa d’ajuts socials, destinat tant a famílies en risc de pobresa energètica com a d’altres col·lectius. Es tracta d’un paquet de mesures que, anualment, representa un import de gairebé 100.000 euros i que l’any passat va arribar a 3.000 famílies de la ciutat. En aquesta línia d’atenció social, l’Ajuntament de Reus ha congelat per sisè any consecutiu la tarifa de l’aigua.

Els ajuts socials a famílies de Reus en la tarifa de l’aigua responen a diverses necessitats, i l’empresa municipal les aprova estreta cooperació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, que comproven i validen l’existència d’urgències i realitats socials que els justifiquin.

La tarifa social està pensada per a famílies que es troben en risc de pobresa energètica. Així mateix, Aigües de Reus també ha programat un seguit d’ajuts solidaris –en forma de bonificacions de diferents tipus– que l'empresa municipal ja va posar en marxa el 2013, dissenyats per a famílies que tenen problemes puntuals a l’hora de fer front al pagament del servei. En aquest cas, es contemplen mesures com ajornaments, fraccionaments o bonificació del deute acumulat, entre d’altres.

D'altra banda, l’ajut solidari és una iniciativa gestionada en col·laboració amb el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i dirigida al col·lectiu de persones que estan en situació de precarietat econòmica. Aquest ajut es basa en el pagament de l’import total o parcial de les factures emeses per Aigües de Reus a aquells abonats d’ús domèstic als quals Serveis Socials consideri necessari ajudar econòmicament. 

En tercer lloc, hi ha previst un paquet d’ajuts a la factura per a les famílies nombroses, cosa que els permet gaudir d’ampliacions en els blocs de consum, entre d’altres avantatges. Paral·lelament, també poden accedir a aquestes bonificacions de família nombrosa aquelles famílies monoparentals que acompleixin alguns requisits, o bé ser un progenitor vidu o vídua amb un mínim de dos fills, o ser un progenitor amb dos fills (un dels quals tingui una discapacitat igual o superior al 33%).

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Enric  02 de Febrer de 2018

Al preu és molt car

Parque no baixan al preu del aigua, ja està bé de guanyar tans diners, volem l'aigua més barata