Cookie control
Dijous, 09 de Juliol de 2020

Aigües de Reus va concedir més de 2.000 ajuts socials el 2019

La regidora responsable, Noemí Llauradó, assegura que són "mesures que asseguren un dret bàsic"

17 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Aigües de Reus concedeix ajudes per al consum d'aigua

     

Durant el 2019 Aigües de Reus va concedir 2.387 ajuts socials a famílies de la ciutat. Aquest total inclou els abonats a la tarifa social, les bonificacions de família nombrosa i els diferents ajuts solidaris.

La regidora responsable d'Aigües de Reus, Noemí Llauradó, afirma que aquestes mesures socials "són un instrument que garanteix que les famílies amb dificultats tinguin assegurat un dret bàsic com és l'aigua». En aquesta línia, l'alcalde Carles Pellicer, explica que es treballa conjuntament amb els Serveis Socials, "que comproven i validen l'existència d'urgències i realitats socials".

La xifra total d'ajuts del 2019 sorgeix de la suma de diferents conceptes: 390 famílies que es beneficien d'una tarifa social per ser considerades "vulnerables", 808 bonificacions d'ajuts solidaris, 174 fraccionaments i ajornaments de factures pendents i 1015 bonificacions de família nombrosa.

Tarifa social

És una ajuda pensada per les famílies "vulnerables" i que es troben en risc de pobresa energètica. S'hi poden acollir: els perceptors d'una pensió mínima contributiva o SOVI (Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa) per jubilació o viduïtat; els perceptors d'una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent; aquells abonats que formin part d'una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d'atur; els perceptors d'una pensió no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa; els beneficiaris de la renda mínima d'inserció (RMI); els perceptors de les prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques; els perceptors del fons del règim Fons d'Assistència Social (FAS) i aquells que es beneficiïn del fons de la Llei d'Integració Socials dels Minusvàlids (LISMI). També percebran la tarifa social les persones que es troben en situació de risc d'exclusió residencial segons la Llei 24/2015, i que així ho acreditin segons informe de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Ajuts solidaris

Són ajudes en forma de bonificacions de diferents tipus que es va posar en marxa el 2013 per a qui tingui problemes puntuals a l'hora de pagar el servei. En aquest cas, es contemplen mesures com ajornaments, fraccionaments o bonificació del deute acumulat, entre d'altres. Dirigida al col·lectiu de persones que estan en situació de precarietat econòmica. Aquest ajut es basa en el pagament de l'import total o parcial de les factures emeses per Aigües de Reus a aquells abonats d'ús domèstic als quals Serveis Socials consideri necessari ajudar econòmicament. Per gaudir d'aquest ajut cal que Serveis Socials de l'Ajuntament sol·licitin a Aigües de Reus la bonificació, fraccionament o ajornament del deute, sense necessitat d'aportar cap document relatiu a les circumstàncies personals o familiars de l'abonat.

Famílies nombroses

També hi ha un paquet d'ajuts per a les famílies nombroses, cosa que els permet gaudir d'ampliacions en els blocs de consum, entre altres avantatges. Paral·lelament, també poden accedir a aquestes bonificacions de família nombrosa (sempre que se'ls reconegui prèviament aquesta condició), aquelles famílies monoparentals que compleixin alguns requisits: o bé ser un progenitor vidu o vídua amb un mínim de dos fills, o bé ser un progenitor amb dos fills (un dels quals tingui una discapacitat igual o superior al 33%).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics