Dilluns, 28 de Maig de 2018

El Comitè d'Empresa considera un respir per l'Hospital que la Generalitat controli la gestió

Alicia Martín continuarà com a presidenta d'aquest òrgan, malgrat presentar la seva dimissió

19 d'Abril de 2017, per Enrique Canovaca
  • Membres del Comitè d'Empresa de l'Hospital de Sant Joan, en el plenari del passat 7 d'abril

    Judit Fernàndez/ El Punt AVUI

  • Alícia Martín, en una imatge d'arxiu

    ACN

Els sindicats han rebut amb bons ulls l'anunci del conseller de Salut, Toni Comín, de constituir una empresa mixta, formada per l'Ajuntamnet i la Generalitat, que gestioni l'Hospital de Sant Joan, a partir de l'1 de gener de 2018. "No podia ser d'altra manera, el dèficit no pot recaure en els treballadors", ha assegurat a Reusdigital.cat la presidenta del Comitè d'Empresa, Alicia Martín. "Si els nostres esforços haguessin servit per salvar la situació, ho hauríem entès, però no era així", ha continuat Martín, qui considera que la plantilla s'ha de dedicar a treballar i "no a pensar si ens pagaran el mes que ve o ens eliminaran els objectius".

Per Martín, l'arribada de la Generalitat és un respir per al centre sanitari reusenc: "és el responsable últim de vetllar per la sanitat i les condicions dels treballadors". No obstant això, la presidenta ha criticat la gestió realitzada per l'Ajuntament els darrers anys i que ha desembocat en la situació de dèficit actual: "l'edifici pot ser una causa per arribar-hi, però no l'única".

Des del Comitè d'Empresa confien, a més, que aquest nou escenari serveixi per arribar a un acord amb la direcció per un nou conveni propi, que està prorrogat des del 31 de desembre passat i que caduca al juny d'enguany. "Demà (per dijous) tenim una reunió amb l'empresa, que ja s'ha despenjat del conveni i ha aplicat la retallada de les productivitats, que s'haurien d'haver pagat l'1 d'abril passat", ha afirmat Martín.

En la reunió està previst que es parli sobre el cobrament dels objectius, després que el Comitè d'Empresa hagi presentat una segona demanda al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) per cobrar les de l'any passat. A més, encara queda pendent de saber si la plantilla podrà percebre una part no cobrada del 2015, en les categories més altes. Preguntada per la possibilitat de tancar un nou conveni a canvi de retirar les denúncies, Martín ha assegurat que "no acceptaríem aquesta solució".

Malgrat una valoració positiva de la proposta de Comín, Martín opina que encara hi ha detalls per conèixer, com per exemple si els treballadors passaran a regir-se pel conveni del sector, un extrem que rebutgen. Els sindicats esperen ara que la direcció s'obri a mantenir les millors condicions pròpies, un cop s'ha trobat una solució més o menys definitiva per tallar el dèficit estructural.

Continuïtat com a presidenta

La presidència del Comitè d'Empresa continuarà en mans d'Alicia Martín (SAE), després que tots els sindicats que conformen aquest òrgan li hagin donat la seva confiança, en una reunió celebrada aquest dimecres al matí. El debat s'ha produït després que Martín va presentar la seva dimissió, fa uns dies, davant la pressió que suposa el càrrec i la impossibilitat d'arribar a consensons amb la resta de sindicats, que tenen majoria al comitè. Finalment, però, la delegada de SAE ha fet marxa enrere.

"Estar com a presidenta genera molt d'estrès i problemes però ara la totalitat dels sindicats donen suport a la meva continuïtat. És un gest de responsabilitat que m'obliga a continuar i més ara que estem en l'impás de passar d'un lloc a l'altre (en referència al canvi de model de gestió)", ha assegurat Martín.

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) continuarà amb la presidència però sense ser l'agrupació més votada a les eleccions sindicals, amb tres representants. Els que tenen més delegats són Metges de Catalunya (5) i CSI-F (4). Els segueixen SATSE (3), CGT (3), UGT (3) i CCOO (2). Aquesta situació atomitzada va provocar, per exemple, que el Comitè d'Empresa no entrés al consell d'administració de l'Hospital de Sant Joan, quan la presidenta hi estava d'acord.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital alicia martín
COMENTARIS (1)

Comentaris

Xavi  19 d'Abril de 2017

Premonició???

AjuntamNET? A veure si fem net d'una vegada...

Reportatges