Dijous, 19 de Juliol de 2018

Aprovada la moció del PSC per establir ajuts al foment de les activitats de lleure

Propsera una moció de la CUP contra la producció i venda d'armes de foc

15 de Setembre de 2017, per Marc Busquets
  • Alumnes de l'Escola Alberich i Casas

    Marc Busquets

A banda de l'aprovació de la implantació de més mesures per combatre la ocupació de pisos a Mas Pellicer i Sant Josep Obrer, a partir d'una moció de C's, la sessió plenària d'aquest divendres s'ha centrat en altres qüestions. La formació liderada per Juan Carlos Sánchez ha vist com la resta de grups municipals (a excepció de la CUP, que s'ha abstingut en les votacions) ha donat també llum verd a la seva proposta per establir una línia de subvencions per al pagament de la taxa d'escombraries i que s'adreçarà a les empreses i entitats del tercer sector. Més endavant, el debat s'ha focalitzat en una proposta socialista per definir una línia d'ajuts destinats a fomentar les activitats de lleure a la ciutat. La proposta ha tirat endavant tot i la negativa del govern (12 a favor i 10 en contra, per l'absència al ple de la regidora Montserrat Flores). 

Adhesió al projecte 'No puc esperar!'

Per part seva, el PP ha fet prosperar una moció per tal que la Guàrdia Urbana s'incorpori al sistema de seguiment integral de casos de violència de gènere ('VioGén'), impulsat pel Ministeri d'Interior. "Si el dia 1 d'octubre votem, per part nostra no té sentit qu hi votem a favor", ha carregat amb ironia el regidor cupaire Oriol Ciurana. "Compartim les aspiracions nacionals, però aquest cop us equivoqueu", ha apuntat des del govern la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, "perquè tots dos estats podrien compartir informació". Els conservadors han sumat 17 suports i l'anunciada negativa dels independentistes. 

Més tard, els socialistes han exposat els motius pels quals s'ha instat el consistori a sumar-se al projecte 'No puc esperar!', adreçat a les persones que necessiten "urgentment un lavabo" per un problema mèdic no contagiós. En aquest cas, i abans de confirmar el vot afirmatiu per al PSC, Noemí Llauradó ha matisat que els establiments que vulguin col·laborar a la campanya "se senyalitzaran". El debat i el ple s'han hagut d'interrompre uns instants per l'absència puntual del secretari just quan Ciurana, en nom de la CUP, ha plantejat que Reus segueixi "el model europeu, on hi ha més presència de lavabos públics". El ple ha donat suport unànime a la moció socialista. 

Moció cupaire sobre la producció i venda d'armes

L'últim punt a l'ordre del dia de la sessió d'aquest divendres l'ha plantejat el grup municipal cupaire i ha proposat debatre "la producció i venda d'armes que alimenten els conflictes dels quals fugen els refugiats". "A Occident ningú en vol parlar, d'això", ha criticat el regidor Edgar Fernández. "Hi ha empreses, a Catalunya, que fabriquen armes per a la guerra", ha denunciat. En aquesta línia, el partit independentista ha proposat que "Reus es mostri en contra de les empreses que fan negoci amb la guerra". Des del PP, Sebastià Domènech ha carregat contra la CUP tot acusant-la "de superar-se ple rere ple en l'ús de la demagògia" i ha recordat que temps enrere la força conservadora va proposar que la ciutat se sumés a la plataforma 'Majors for peace' i que "vostès s'hi van oposar simplement perquè ho vam plantejar nosaltres".

"Encara rai que aquest cop us heu referit a Catalunya i que no heu culpat l'Estat", ha manifestat des de C's Pepa Labrador. "Això és un brindis de sol, el que hem de fer és exigir que es reguli de manera adequada el control de la producció d'armes", ha argumentat per exposar la seva negativa, "si bé compartim la seva preocupació pels refugiats". La moció ha prosperat amb 19 suports, el vot en contra de C's i l'abstenció de Domènech per part del PP en absència de Dolors Comte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Isabel  16 de Setembre de 2017

Estic pixat

Hoy han aprobado en el pleno una tarjeta acreditativa para aquella gente que tiene enfermedades de continencia urinaria etc y que lo haran extensible a comercios etc que quieran adherirse incluyendo tambien las instalaciones del consistorio. Pero para los demas ciudadsnos tenemos que pagar como es el caso del los mercados centrales que si necesitas ir al wc tienes que pagar, luego hablan de incivismo, pero si son los primeros que no ponen polickinics en carnaval, fiestas de san pere, etc y si no tienes dinero para consumir en un bar? Donde meas? Nem a pixar als pipicans!!!

Reportatges