Aprovades les bases de les subvencions per a entitats que promoguin la participació ciutadana

Una de les línies d'acció s'adreça als col·lectius que treballin per donar visibilitat a la diversitat sexual

16 de Març de 2017, per Marc Busquets

  • Un instant del ple d'aquest dijous

    Josep Gallofré

El ple d'aquest dijous ha donat llum verd a les bases d'una propera convocatòria de subvencions per a entitats que tinguin previst presentar projectes de participació ciutadana a la ciutat. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència del consistori, Montserrat Flores, ha defensat la proposta del govern i ha assegurat que "les bases fixen els criteris de manera clara". D'aquesta manera, s'han establert un parell de línies de subvenció. La primera s'adreçarà als projectes de participació de la ciutadania, mentre que la segona promourà el sosteniment de les entitats exclusivament destinades a la participació, és a dir, les associacions de veïns.

Visibilitat de la diversitat sexual

En aquest sentit, i encara pel que fa a la primera tanda de subvencions, Flores ha celebrat que els projectes que potenciïn visibilitzar la diversitat sexual podran optar a les subvencions. Les regidores Pepa Labrador (C's) com Sandra Guaita (PSC) han valorat de manera positiva que "es vulgui donar visibilitat a la diversitat sexual de la societat".

No ha estat el cas, però, del portaveu del PP, Sebastià Domènech, per a qui "la seva proposta està marcada per la seva ideologia". "La nostra ideologia són els drets de les persones", ha contestat la republicana més tard. La seva proposta ha comptat amb el suport de tot el ple a excepció del PP.

Segons ha avançat Flores, la regidoria celebrarà en uns dies una reunió amb les entitats en disposició d’optar als ajuts per informar-los del contingut de les bases i els criteris d'avaluació d'aquestes.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

Chorizo de Reus.  18 de Març de 2017

La transparencia ante todo....!!

Como vecino de Reus, me gustaría saber que mis impuestos donde van a parar, y que se hacen con ellos. Para ello no estaría demás que se publicara de una puñetera vez, el dinero de las subvenciones que se dan con pelos y señales, el motivo, etc. Eso sí que sería transparencia. Lo demás son cuentos.

Antonio Zaragoza Mercade  17 de Març de 2017

QUANS I QUI SON?

Ja un te ma que sempre m'ha tingut preocupat, pero, esta clar,no el ting a l'abast ime agradia sapiguero. Vui referirme a les entitat , agrupacions, associacions, etcv., que reben ajudas de nostre Ajuntament o tambe a la regidoria que amb pogues dirigir per coneixa, perque es dona la casulitat que tambe son "cales" meus. De fet no surt publicat e cap lloc i caldria saber on van aparar les ajudes , co mtambe, perque se utilitzan. Un pot pensar que es molt variat, pero es un dret que els de "infanteria" poguesim entera-nos de algo.De la mateixa manera que alguns partit politics es queixen per que no els i donen a coneixa algunes gestions,en aquest cas, jio que soc un dels que paga,reivindico el dret a sapiguer lo que, sembla, que no te cap sentit ser materia reservada o, la oposicio municipal, esbrini per donar-ho a coneixa.