Diumenge, 24 de Març de 2019

Arriba a Reus la campanya solidària 'Quan no sàpigues de què parlar, parla'

L’objectiu de l’iniciativa és promoure un major coneixement sobre la salut mental i afavorir la comprensió dels afectats

02 de Març de 2018, per Redacció
  • Cartell de la campanya 'Quan no sàpigues de què parlar, parla' sobre salut mental

    Cedida

Reus se suma a la inciativa solidària 'Quan no sàpigues de què parlar, parla', organitzada per l’agrupació d’entitats socials Obertament, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social ‘La Caixa’, i que té per objectiu reflexionar i canviar els hàbits en relació a la salut mental.

La campanya consisteix en dues línies d’acció: promoure a través dels mitjans de comunicació un major coneixement sobre la salut mental i la instal·lació d’una mostra itinerant, que arribarà a Reus al voltant del 10 d'octubre, durant la celebració al Dia Mundial de la Salut Mental.

Dos plafons de gran format explicaran la incidència de la discriminació per raó de salut mental en les esferes més importants de la vida. L'objectiu és que els interessats s'acostin a participar en una enquesta interactiva i de l'experiència n'obtinguin una mirada més conscient i reflexiva sobre la problemàtica.

Un sofà, que ja ha estat protagonista en anteriors campanyes, és també ho és també en aquesta nova campanya informativa sobre la salut mental. És l'element que de nou convida a prendre's una estona per aturar-se i poder parlar obertament sobre aquest tema. La campanya ‘Quan no sàpigues de què parlar, parla’ incideix en el fet que per donar suport a una persona que està passant per un problema de salut mental no cal ser-ne un expert, només és necessària la predisposició d'escoltar i obrir-se a compartir les pròpies preocupacions.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha destacat la importància d'aquesta campanya, ja que “si modifiquem els prejudicis, s'afavoreixen els processos de recuperació i es rendibilitzen els recursos. És el camí que cal seguir per seguir avançant contra l'estigma de les persones afectades”. A Reus, la campanya compta amb el suport del Grup Pere Mata, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals Dr. Francesc Tosquelles i la Regidoria de Benestar Social, que formen part de la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona.

COMENTARIS (0)

Reportatges