Diumenge, 24 de Febrer de 2019

Arxiven la investigació contra Pellicer per l'1-O

Les causes contra els alcaldes d'Amposta, Torredembarra i Deltebre també han estat arxivades

15 de Gener de 2019, per Redacció/ACN
  • L'alcalde Pellicer, el dia que va assistir a l'Audiència a propòsit d'aquesta causa, recentment arxivada.

    Cedida

La Fiscalia ha arxivat la investigació contra l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, per la seva suposada participació en l'organització del referèndum de l'1-O. El mateix ha succeït amb els batlles d'Amposta, Adam Tomàs, Torredembarra, Eduard Rovira, Deltebre, Lluís Soler, i Cunit, Montserrat Carreras.

En la resolució d'arxivament, la Fiscalia reconeix que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació, "positiva o omissiva", que incidís en l'obertura de centres municipals durant la jornada. Per contra, la fiscalia ha enviat als jutjats la causa oberta contra l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

Segons han apuntat a l'ACN fonts judicials, el motiu és que un jutjat d'Amposta ja té obertes unes diligències sobre es mateixos fets, arran de l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O al pavelló firal municipal. Els sis alcaldes inicialment investigats van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del passat 2018. Tots ells, però, es va acollir al seu dret de no declarar.

COMENTARIS (0)

Reportatges