Diumenge, 24 de Març de 2019

Benvinguda, primavera!

Reus celebra la segona edició de la Festa de l'arbre, festivitat que es feia a la capital del Baix Camp el segle XVI

05 de Maig de 2018, per Text i fotografies: Joan Gomis
  • La plaça de la Patacada acull fins aquest diumenge la Festa de l'arbre

    Joan Gomis

  •  

  •  

  •  

  •  

Reus dóna aquest cap de setmana la benvinguda a la primavera amb la segona edició de la Festa de l'Arbre, celebració que es feia a la capital del Baix Camp el segle XVI i que té llloc a la plaça de la Patacada. Es recupera d'aquesta manera un seguit d'actes repartits al llarg de tres jornades d'activitats (des d'aquest passat divendres), com ara ballar al voltant d'un arbre, guarnir-los amb cintes de colors i la realització de diversos tallers, cercaviles, balls, o dinars populars.

Aquest dissabte el matí s'han enramat els arbres de la cèntrica plaça i els assistents han pogut gaudir de diverses activitats com jugar a les bitlles catalanes, al 'set i mig' o bé prendre part en un taller de manualitats per 'vestir' els arbres, com també un dinar popular.

Aquesta tarda hi ha prevista una trobada de colles. La local Mossèn Joan de Vic, Ball de Panderos de Vilafranca del Penedès i Arquets de Tàrrega recorreran els carrers del nucli antic de la ciutat amb una cercavila amb un posterior ball a la Patacada, punt neuràlgic de la festivitat. La Festa de l'arbre de Maig finalitzarà aquest diumenge amb un taller de jotes i un vermut popular a la mateixa plaça.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

festa de l'arbre reus plaça de la patacada reusdigital
festa de l'arbre reus plaça de la patacada reusdigital
festa de l'arbre reus plaça de la patacada reusdigital
festa de l'arbre reus plaça de la patacada reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges