Divendres, 29 de Març de 2024

Caçar Pokémons sense posar en risc la teva visió

05 d'Agost de 2016, per Redacció
  • L'ús continuat d'un dispositiu mòbil pot causar danys a la vista

    Reusdigital.cat

Ja fa temps que coneixíem els efectes negatius que causen en els nostres ulls les hores d’atenció a la pantalla de l’ordinador, de la tauleta o del telèfon mòbil. Però l’arribada del joc Pokemon Go pot fer augmentar encara més els símptomes de l’anomenada 'Síndrome Visual Informàtica' (SIV), causada per l’ús continuat dels dispositius digitals. I és que el nou joc de realitat virtual creat per ens proposa utilitzar el nostre telèfon o tauleta per caçar pokemons utilitzant la càmera del nostre dispositiu i fent-ho pràcticament a tot arreu, especialment a la via pública. Veure persones consultant el mòbil al carrer no és res nou, però sí la demanda que ens fa el joc perquè mirem contínuament la pantalla, fent que perdem la visió del nostre voltant i que no aprofitem el temps d’esbarjo a l’aire lliure en què podríem relaxar els nostres ulls sense obligar-los a mirar i enfocar de prop.

Tenir mal de cap, tensió o mal d’esquena, fatiga visual, sequedat ocular, visió borrosa, coïssor o vermellor als ulls... Són alguns dels símptomes causats per la llum de les pantalles d’aquests dispositius i que es recullen en la Síndrome Visual Informàtica. Davant la petita pantalla, l'òptica La Creu Blanca de Reus explica que els ulls s’han d’apropar i esforçar-se per anar desplaçant-se dins i fora (tensió i distensió) per enfocar una imatge que està formada per píxels, motiu pel qual els músculs dels ulls s’obliguen encara més. A més, està demostrat que a l’hora d’interactuar amb el mòbil o la tauleta, parpellegem menys sovint, evitant la correcta humectació de l’ull i incrementant aquests símptomes.

Com amb tot, cal que petits i grans facin un ús raonable de les aplicacions, els jocs i la missatgeria dels nostres dispositius i en regulem el temps que hi dediquem, especialment en el cas dels infants, ja que els seus ulls són més sensibles. Per equilibrar la balança, val la pena sortir a caminar, fer esport i jugar a l’aire lliure. D’aquesta manera deixarem de fixar la mirada i relaxarem els ulls. I en estones de feina o estudi, cal que ens obliguem a parpellejar per evitar la sequedat ocular, fer descansos i seguir la regla del 20-20-20: cada 20 minuts, apartar els ulls de la pantalla mirar durant 20 segons a 20 peus (6 metres).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics