L'obertura del Cal Gallisà aquest passat dijous, va despertar tanta expectació com s'esperava. A partir de les 8 de la tarda, una munió de gent es va congregar davant l'antiga esparteria per veure de primera mà com és el nou restaurant regentat per Sergi Llambrich. Així doncs, el fins ara responsable dels "vermuts electrònics", estarà també al capdavant d'aquest nou i il·lusionant projecte que augmentarà l'oferta gastronòmica de la plaça del Mercadal.
Han passat 110 anys des que es va obrir l'esparteria de Cal Gallisà al cor de la nostra ciutat, i després d'estar deu anys tancada, l'espai de l'esparteria s'ha convertit en un restaurant espectacular, gràcies al projecte de Sergi Llambrich i a la feina feta pel dissenyador Jobacassen, també present en l'acte d'inauguració.
Els 100 anys que Cal Gallisà va funcionar com a esparteria són ben presents en el local. No tan sols s'ha conservat el nom, sinó que a l'interior hi trobem tot un seguit d'elements decoratius que s'han recuperat del magatzem de l'antic negoci d'aquest local emblemàtic de Reus. A més, les parets del pis inferior estan decorades amb diversos cartells d'antics i populars esdeveniments duts a terme a la ciutat i la demarcació, originals de Publicitat Borrell.
Encara que d'entrada pugui semblar un local petit, té prop de 200 metres quadrats repartits en dues plantes. El soterrani és tant o més bonic que la planta de carrer. Amb la màgia que proporciona saber que aquest indret va ser un refugi antiaeri i que va patir els estralls d'una bomba caiguda durant la Guerra Civil, Sergi Llambrich ha volgut convertir l'espai que s'endinsa sota la plaça en el més exclusiu i íntim de Cal Gallisà.
El restaurant obrirà cada dia, per dinar i per sopar. Al migdia disposarà d'un menú a 17,50 euros basat en cuina mediterrània i de fusió. També disposarà d'un menú pica-pica a 23,60 euros més encaminat als apassionats dels pintxos i les tapes, una altra de les especialitats del nou restaurant.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics