Dimecres, 24 d'Abril de 2024

La Casa Navàs anuncia importants novetats de cara l'any que ve

Vuitanta anys després, podríem tornar a veure la torre de la casa Navàs vigilant el Mercadal

30 d'Octubre de 2019, per Jordi Garcia Arnau
  • Una imatge de la presentació de les novetats previstes a la Casa Navàs

    Jordi Garcia Arnau

Poquíssims reusencs poden recordar la casa Navàs tal i com la va fer l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Els bombardejos de l'aviació de l'exercit espanyol del general Franco va mutilar greument la casa Navàs al 1938. La casa va perdre la torre, gran part de la teulada i algunes de les dependències del segon pis van quedar destruïdes. Després de la guerra, bona part de les estances van ser restaurades pels mateixos propietaris, però encara presenta importants desperfectes a la part superior com són el gran coronament esglaonat i la torre cantonera que donaven a l'edifici un aspecte elegant i esvelt.

La nova propietat té la intenció d'executar els projectes de rehabilitació i el proper 2020 ja podríem veure novetats. Però més enllà dels aspectes constructius, la direcció de la casa Navàs ha anunciat que després de l'èxit assolit aquest estiu amb les 'Visites Premium' i les visites guiades amb tast de vi i vermut, ara engega les 'Nits modernistes' i les 'Visites Vermut'. La nova direcció està molt satisfeta amb les 25.000 visites que ha rebut la casa en aquests primers nou mesos de l'any.

Nits Modernistes

Amb les 'Nits modernistes' els visitants podran descobrir la casa i sopar a la botiga mentre escolten un concert amb repertori modernista interpretat per l'Albert Galcerà i l'Albert Carbonell, tots dos presents en l'acte de presentació del programa d'activitats pels propers mesos de la Casa Navàs. El concert constarà de dues parts, una amb música més formal de coneguts compositors catalans i l'altre amb la música més festiva de l'època que es podia escoltar a les tabernes. Tot aquest conjunt farà que el visitant pugui gaudir d'una mena de viatge en el temps per descobrir el dia a dia de la burgesia catalana de principis de segle XX.

Per aconseguir una vetllada més autèntica, es recomana a tots els visitants que vinguin vestits d'etiqueta o d'època.

Les 'Nits modernistes' començaran el proper 15 de novembre i s'allargaran fins al 17 de gener amb un cost de 39 euros. El vi que es degustarà en aquests sopars és 'Secrets de Casa Navàs', una edició especial del vi Secrets de Mar que la prestigiosa bodega Clos Galena ha preparat per a l'ocasió. Merxe Dalmau ha explicat que el nou vi neix amb la voluntat de promocionar la casa i el territori arreu del món. D'aquí que estigui previst fer-ne la presentació a nivell mundial a la propera fira de Xangai el dia 4 de desembre. En l'etiqueta del vi s'hi pot veure la Casa Navàs dibuixada per l'artista Josep Moscardó, un reclam per tal que el turista oriental vagi més enllà de Barcelona quan programi el seu viatge al nostre país per conèixer el modernisme.

Visites Vermut

Si hi ha alguna beguda que representa la ciutat de Reus és, sense cap mena de dubte, el vermut. El vermut és un vi blanc macerat amb herbes que es va començar a elaborar de manera tradicional per moltes famílies de la ciutat durant el segle XVIII. Aprofitant el reviscolament d'aquesta beguda en els últims anys s'ha programat a partir del 16 de novembre les 'Visites Vermut' que es faran el cap de setmana al migdia i permetran fer el vermut a la terrassa de la casa una vegada s'hagi acabat la visita guiada. La "Visita Vermut" té un cost de 15 euros i s'hi podrà tastar el Vermut Miró Roig. Ha estat present en l'acte Eva Rodriguez en representació de Vermuts Miró.

Esdeveniments

Més enllà dels esdeveniments mencionats anteriorment, la Casa Navàs continua oberta a la ciutadania perquè hi puguin realitzar altres activitats com el sopar del 40è aniversari del Grup de Misericòrdies de Reus o la presentació de la nova línia de rellotges Omega de la Joieria Solanes.

La Casa Navàs fou construïda entre el 1901 i el 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i el decorador Gaspar Homar, és l'única obra modernista d'Europa que ha arribat fins als nostres dies tal com es va estrenar fet que la fa única a tot Europa. El projecte de construcció tenia un pressupost sense límits, d'aquí que es convertís en una de les obres més luxoses de l'arquitecte barceloní.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics