Dilluns, 21 de Gener de 2019

Com fer més suportable la soledat dels ancians

17 de Desembre de 2017, per Joan Gomis
  • 'Amics de la gent gran' celebra el 30è aniversari arreu de Catalunya

    Joan Gomis

  • Interacció entre voluntària i persona gran durant el dinar

    Joan Gomis

  • El dinar ha tingut lloc a la sala Gaudí

    Joan Gomis

L'associació 'Amics de la gent gran' celebra 30 anys lluitant per acabar amb l'aïllament social, que sovint, pateixen les persones d'edat avançada. És per aquest motiu que l'entitat organitza diferents activitats al llarg de l'any, com el 'Dinar de Nadal' que té lloc en 11 ciutats catalanes amb la presència de 600 persones grans convidades i acompanyades pel seus voluntaris habituals. Aquesta iniciativa solidària ha rebut enguany la Medalla d'Honor de la ciutat de Barcelona 2017, un reconeixement a la llarga trajectòria iniciada el 1987.

A Reus, la gent gran acompanyada pels respectius voluntaris s'ha citat aquest dissabte dia 16 de desembre, a l'hotel Gaudí per compartir taula en la tercera edició de 'El Dinar de Nadal'.

Una de les voluntàries presents acompanya a una dona de 94 anys que encadena tres anys rebent companyia amb 'Amics de la gent gran'.

Menys recorregut té la voluntària. Encara no fa un any que va decidir iniciar una activitat solidària. "Tenia clar que volia fer un voluntariat, i amb la gent gran és amb la que més connecto", explica una dona jove. Passegen, fan un cafè, i comparteixen somriures un cop per setmana. Una de les circumstàncies que més agrada i facilita la feina a la voluntària és que any rere any, i cada cop més, s'afegeixen voluntaris joves per col·laborar amb el projecte.

La responsable d''Amics de la gent gran' a la capital del Baix Camp i a Cambrils, Magda Civit, està orgullosa de la feina dedicada al llarg de 30 anys. Dels voluntaris explica que "són la base del projecte" i que sense ells res existiria. "Acompanyen emocionalment a les persones grans que es troben soles o s'hi senten", conclou Civit.

Activitats durant l'any

A més de trobar-se per Nadal, també es veuen en altres dates senyales com per Sant Joan o per Sant Jordi i realitzen activitats socials com 'La bufanda de la iaia', un taller de costura de bufandes que posteriorment es venen a un preu solidari per recaptar fons per l'entitat. El finançament econòmic és necessari per impulsar noves activitats o bé mantenir-ne.

Contacte amb 'Amics de la gent gran'

La gent gran té diferents vies de contacte amb l'associació per esdevenir un nou membre i acabar amb la solitud. Hi ha gent que se suma al projecte perquè en els hospitals o farmàcies pot llegir els 'fulls de mà' que reparteix 'Amics de la gent gran' . Un altre canal comunicatiu arriba a través dels serveis socials. Aquests són informats que hi ha gent gran que necessita ajuda i directament avisen a l'entitat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

'Amics de la gent gran' Reus Dinar de Nadal
'Amics de la gent gran' Reus Dinar de Nadal

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  17 de Desembre de 2017

Societat i famílies!

A banda dels suports que son imprescindibles, cal que la societat en general i totes les famílies, totes, entenguin que els ancians, les persones de d'edat avançada han estat els suports d'aquells que ara gaudim. No es poden deixar de banda com si fossin una molèstia que cal apartar. En poc temps ens tocarà a nosaltres!

Reportatges