Dijous, 19 de Juliol de 2018

Comença la segona fase dels treballs de remodelació de la plaça de Catalunya

10 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Imatge virtual de la plaça de Catalunya remodelada

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs corresponents a la segona i última fase de remodelació i millora de la plaça de Catalunya, adjudicats a l’empresa Agrovial SA per un import de 145.777,81 euros. El projecte afecta l’entorn del monument a Joaquim M. Bartrina i té com a finalitat renovar la distribució i l’ús de l’espai públic d’aquesta zona de la ciutat en consonància amb les millores realitzades durant l’any 2015.

La segona fase de la remodelació de la plaça de Catalunya va separar les obres a executar en dos contractes, donada l’especificitat dels treballs de restauració del monument dedicat a Bartrina, que ja es van realitzar, i la renovació del paviment i el mobiliari urbà, que es farà aquest 2017.

Els paviments i el mobiliari que s’instal·laran mantindran l’estètica i característiques tècniques de les obres ja realitzades. Les voreres i la zona de la plaça es pavimentaran amb pedra natural de diferents tipus i formats, sempre damunt una base de formigó. Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran pilones fixes i mòbils per evitar l’aparcament descontrolat de vehicles i regular el seu pas.

La restauració del monument

L’Ajuntament de Reus va culminar l’any passat les obres de restauració del monument dedicat a Joaquim M. Bartrina, ubicat a la plaça de Catalunya. Aquestes van consistir en la neteja del bust de bronze del poeta reusenc, i la substitució o reparació, segons els casos, de la base de pedra.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges