Cookie control
Dilluns, 01 de Juny de 2020

Comencen les sessions per presentar els projectes candidats a finançar-se amb els pressupostos participatius

14 de Gener de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de la presentació de propostes de pressupostos participatius del 2018 a l'Antic Hospital de Reus el març passat.

    Cedida

Aquest dimecres 16 de gener i el pròxim dissabte 19 de gener es portaran a terme dues sessions obertes al públic a l’Antic Hospital de Reus (carrer de Sant Joan, 34) per tal que les persones impulsores dels 60 projectes candidats a finançar-se a través de la partida de 750.000 euros inclosa als pressupostos participatius puguin explicar les seves propostes i demanar el vot a la ciutadania. La sessió de dimecres començarà a les 6 de la tarda, i la sessió de dissabte a les 10 del matí. Aquests dos actes s’emmarquen en la fase de votació popular dels projectes candidats, una fase que finalitza el dia 28 de gener.

Fase de votació

La ciutadania de Reus pot votar des del dia 2 de gener quines propostes d'inversió s'executaran en el marc dels segons pressupostos participatius convocats per l'Ajuntament de Reus i dotats amb 750.000 euros. Un total de 60 projectes sorgits de propostes ciutadanes han passat a la fase de votació dels pressupostos participatius després de la validació realitzada per la comissió de seguiment, que integra representants de la ciutadania, entitats, tècnics i amb la presència de la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència. Dels projectes que passen a votació n’hi ha 25 en la categoria de grans projectes (amb un cost estimat d'entre 50.000 euros i 150.000 euros) i 35 catalogats com a petits projectes (amb un cost inferior als 50.000 euros).

Exposició i presentació pública de les finalistes

Les propostes finalistes s'exposen públicament per tal de donar lloc a reflexions i debats i facilitar que tothom que ho desitgi pugui contrastar els diferents projectes. L’exposició dels projectes es pot consultar en línia a la plataforma del procés.

Durant els actes de presentació pública de les propostes finalistes les persones que les han impulsat podran explicar breument a la ciutadania quines són les necessitats o motivacions que guien la seva proposta i de quina manera pot ajudar aquella proposta a millorar la ciutat, un barri o un espai determinat. L'acte inclourà un intercanvi d'opinions amb els assistents.

Com participar en les votacions?

La votació es pot realitzar a partir de la plataforma en línea i també presencialment a diferents punts de votació, entre els quals hi ha, de manera estable, els Centres Cívics i la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (antic Hospital) i la resta de punts itinerants distribuïts per tota la ciutat. Cada persona podrà votar dos ‘Grans projectes’ i quatre ‘Petits projectes’. 

Qui pot votar els projectes?

La participació és oberta a tota la ciutadania de 14 anys o més i que estigui empadronada a Reus a 1 de setembre de 2018. Per participar-hi, en primer lloc cal registrar-se a la plataforma de participació i una vegada inscrit, cada ciutadà o ciutadana pot votar la proposta.

Punts de votació itinerants 

Durant el procés de votació es disposen diferents punts de votació presencial itinerants arreu de la ciutat, en les dates, horaris i indrets següents: plaça de la Llibertat (8 de gener, de 5 a 7 de la tarda); Mercat del Carrilet (9 de gener, de 9 del matí a 1 del migdia, i 18 de gener, de 9 del matí a 1 del migdia i de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda); Hospital Universitari Sant Joan (10 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia, i 16 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia); Mercat Central (12 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia, i 21 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia); La Fira Centre Comercial (12 i 13 de gener, de 6 a 8 de la tarda); Mas Iglésies (14 de gener, de 5 a 7 de la tarda); Mas Carpa (15 de gener, de 5 a 7 de la tarda); Urbanització Sol i Vista (17 de gener, de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda); Parc dels Lledoners (18 de gener, de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda); Biblioteca Central Xavier Amorós (21 de gener, de 5 a 7 de la tarda); Jardins de Reus (22 de gener, de 7 de la tarda a 9 del vespre); Niloga (23 de gener, de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda); Riera Miró (24 de gener, de dos quarts de 6 a dos quarts de 7 de la tarda); Mas Vilanova (25 de gener, de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda), i Parc del Trenet (26 de gener, d'11 del matí a 1 del migdia).

Finalitzat el període de votació i en funció del nombre de vots rebuts per cada proposta, s’escolliran per ordre aquelles més votades i que es puguin incloure dins la partida econòmica destinada als Pressupostos Participatius: un mínim de tres ‘Grans projectes’ i un mínim de sis ‘Petits projectes’ (que s’ampliarà fins assolir el límit de 750.000 euros).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics