Dijous, 25 d'Abril de 2024

Correus dedica un segell al general Prim

17 de Desembre de 2015, per Redacció
  • Imatge del segell dedicat al general Prim

    Cedida

  •  

  •  

El regidor d'Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, i el subdirector de Filatèlia de Correus, Modesto Fraguas Herrera, presenten aquest divendres 18 de desembre a l’Ajuntament de Reus, a les 19.00 hores, el segell commemoratiu del 200 aniversari del naixement del militar i polític reusenc Joan Prim i Prats (Reus, 1814 – Madrid, 1870). A més, Correus ha editat un nou mata-segells especial dedicat a la ciutat de Reus, en el qual es reprodueix la Casa Navàs i que també es presenta aquest divendres.

Amb l’edició del segell dedicat a Prim, Correos ret homenatge a la trajectòria i a la figura de qui va arribar a ser president del Consell de Ministres d’Espanya en el període 1869-1870, i que va morir en un controvertit assassinat. El món de la filatèlia, que en el cas de Reus té com a referent el Grup Filatèlic, s’uneix així a l’extens programa d’actes del Bicentenari que la ciutat de Reus ha celebrat en honor d’un dels seus fills il·lustres. L'entitat reusenca també ha impulsat amb Correus i l'Ajuntament la creació del nou mata-segells.

Característiques tècniques

El segell commemoratiu del 200 aniversari del naixement del general Prim s’il·lustra amb un gravat del seu bust i, en segon pla, es reprodueix una rosa pintada en aquarel·la, símbol de Reus, la seva ciutat natal. Es va posar en circulació el 25 de febrer de 2015. Té un valor de 0,90 euros i una tirada de 220.000 exemplars. El sistema d’impressió ha estat en offset i quadricromia, amb format vertical de 28,8 x 40,9 mm.

Reus a la filatèlia

La filatèlia espanyola ha homenatjat anteriorment altres personatges il·lustres nascuts a Reus. El 1955 es va posar en circulació un segell dedicat al gran pintor Marià Fortuny, nascut el 1838, coetani de Prim, i que el va acompanyar a la campanya de l’Àfrica, amb altres artistes i periodistes. La seva obra també va ser motiu d’una sèrie de deu segells emesa el 1968, entre les quals destaquen les pintures La Vicaria, Isabel II i la regent Maria Cristina, Autoretrat i Vell nu al sol.

El reusenc universal Antoni Gaudí i la seva obra han estat àmpliament reproduïdes als segells. El 1975 s’edita la primera emissió centrada en la seva figura i, des d’aleshores, les seves construccions més emblemàtiques com la Casa Milà, la Sagrada Família, el palau episcopal d’Astorga o el Park Güell han estat motiu de diverses emissions.

Mata-segells dedicat a Reus

Correos aprofitarà l'acte d'aquest divendres a l'Ajuntament de Reus per donar a conèixer el nou mata-segells dedicat a la ciutat. L’oficina principal de l'empresa estatal a Reus, a la plaça de la Llibertat, ha estrenat aquest mata-segells especial, que reprodueix la façana de la Casa Navàs, l’edifici modernista obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que ha estat triat conjuntament amb l’Ajuntament i el Grup Filatèlic i de Col·leccionisme de Reus.

Aquest mata-segells, que estarà permanentment a l’oficina, ha estat dissenyat per atendre les peticions dels veïns de la ciutat, els filatèlics i els turistes que desitgin estampar-lo a les seves trameses postals amb la silueta d’un dels edificis més emblemàtics de Reus.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  18 de Desembre de 2015

Per ser fidels...

El segells fa messos que circula tot i la gran dificultat de trovar-ne. Havien de presentar un mata segells dedicat a Anton Joan Pau Maria Prim i Prats, el general Prim i no es va fer al seu moment. Coincideixo amb el Pere Escudé que en Prim continua essent un personatge incòmode, potser per ser català, i no gens ben vist a Catalunys. Per qué?

Pere Escudé Màrtir  18 de Desembre de 2015

Amb retard però arriba la presentació

Prim a l'actualitat? Què poc agrada i incomode aquesta figura a molts dels polítics i aquells que es diuen historiadors de la seva figura que només fan que retallar i enganxar de llibres refregits d'altres llibres sobre la figura de Prim.
Ha estat, és i serà una figura que ha tingut la "desgràcia" de néixer a Reus. Si hagués nascut en un altre indret, tindria el tractament de FIGURA que es mereix.
Bon Nadal 2015

J. A. Carricondo  17 de Desembre de 2015

És bo per al col·leccionisme i la ciutat

Podem considerar que és un petit homenatge a Tomàs Flix. Tot el que es pugui fer per potenciar el col·leccioinisme, ka història i la ciutat, sempre, ha de rebre el suport de tots aquells que diuen estimar la ciutat d'en Prim i de tants altres personatges. Si volem donar a conèixer Reus, arreu del món, utilitzem el mata segells.