Cookie control
Dimecres, 21 d'Agost de 2019

Creu Roja va atendre prop de 4.000 persones a Reus l'any passat

L'entitat va dur a terme 33.000 actuacions en àmbits com la pobresa, l'atenció a la gent gran o la formació

16 d'Octubre de 2018, per Joan Gomis
  • El president de l'entitat a Reus, Josep Miquel Segura, i el coordinador local, Joan Aragonés, presenten la memòria

    Joan Gomis

Un 70% de les persones que necessiten ajuda bàsica pateixen pobresa crònica. Ho recull un estudi de la Creu Roja a Catalunya. Fet que suposa un gran repte per a l'entitat, entestada a revertir aquesta situació. A la capital del Baix Camp, el 2017 es van realitzar un total de 33.025 actuacions per atendre més de 3.700 persones de diversos àmbits com ara gent gran, persones en situació de pobresa, desocupats, o discapacitats, entre altres. Un servei que s'ha pogut realitzar gràcies a la tasca de 215 voluntaris, els més de 3.000 socis que econòmicament hi aporten un gra de sorra, així com les empreses col·laboradores i el personal tècnic. En aquest sentit, s'ha alertat que "la pobresa s'està cronificant" a casa nostra. 

En l'àmbit local, l'entitat ha repassat el balanç d'activitat de l'any 2017, en una roda de premsa celebrada aquest dimarts a la seu de la Creu Roja de Reus on hi han comparegut el president de l'entitat a la ciutat, Josep Miquel Segura i el responsable dels Serveis Generals, Andreu Ferré. S'han analitzat cinc grans eixos: la lluita contra la pobresa; l'atenció a la gent gran; la intervenció social; l'ocupació i la formació i finalment l'atenció als infants i la joventut.

Pobresa

Tal com apunta Creu Roja Reus, la pobresa és l'àmbit que ha comportat atendre més gent. Com a resposta, al llarg de l'any passat es van repartir aliments a més de 1100 persones d'arreu de la comarca. D'altra banda, es van destinar ajudes perquè 364 desafavorits poguessin fer front al pagament dels lloguers així com el subministrament d'aigua, electricitat o gas, xifrat amb 204 beneficiaris. També 354 persones van rebre ajudes per l'escolarització.

Gent gran

En referència a l'atenció a la gent gran s'han realitzat gairebé 6.000 intervencions i un total de 287 persones es van beneficiar dels programes de suport a domicili. Aquesta franja d'edat "cada vegada està més desatesa per la nostra societat". Per aquest motiu la Creu Roja fomenta "un envelliment saludable".

Intervenció social

La Creu Roja ha atès 76 dones en situació de dificultat, 49 persones amb discapacitat i 103 infants han estat acollits a la Llar d'Infants M. Assumpció Cuadrada amb l'objectiu de "potenciar l'educació integral de l'infant, la seva autonomia, la coeducació , el respecte, l'autoestima, entre altres.

Ocupació i Formació

Per a l'entitat "és primordial" que la gent que pateix dificultats econòmiques puguin obtenir un lloc de treball per capgirar la situació, s'ha exposat auest dimarts. És per això que, en el curs passat, la Creu Roja de Reus va realitzar 106 cursos que van permetre formar 484 persones.

Finalment, i pel que fa a l'atenció als infants i als joves, l'entitat ha destacat el servei a 606 nens ingressats a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus durant llargs períodes de temps.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


    COMENTARIS (0)
    He llegit i accepto la clàusula de comentaris
    Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics