Dimarts, 26 de Març de 2019

Cs assegura que només vol que Quadrada 'demani perdó'

Sánchez assegura que els cupaires tenien 'el numeret preparat' per abadonar el ple

05 de Novembre de 2018, per Marc Busquets
  • Els quatre regidors de Cs Reus, aquest vespre

    Marc Busquets

Cs Reus ha sortit al pas de les acusacions de la CUP, que ha assegurat que la formació taronja és la responsable que la regidora Mariona Quadrada hagi estat detinguda aquest dilluns al matí. "Això és mentida. L'han detinguda perquè ha plantat la jutgessa en dues ocasions anteriors", ha dit el portaveu espanyolista Juan Carlos Sánchez. Aquest ha volgut donar la seva versió dels fets del passat 3-O, quan segons el relat de Cs tres dels seus regidors (Labrador, Figueras i el propi Sánchez) van ser increpats pels milers de manifestants que hi havia pel tomb de ravals.

'Volíem una disculpa'

"Vam patir per la nostra integritat física", ha assegurat. Segons ha revelat, Quadrada els va cridar "són els Ciutadans! Assassins!". Sánchez ha recordat que la denúncia havia estat arxivada i que s'ha reobert a petició de la Fiscalia. "No hi tenim res a veure", ha subratllat. Sánchez ha exposat que el passat 31 d'octubre, quan Quadrada va ser citada, "nosaltres sí que vam anar als Jutjats. La jutgessa "ens va demanar què volíem" i els espanyolistes van respondre que "una disculpa". "Si ens hagués demanat perdó en privat, no seríem on som", ha assegurat el portaveu. "Tot i que Quadrada es faci la víctima, les víctimes som nosaltres", ha reblat. 

Sánchez ha dit també que, durant la concentració del 3-O, va preguntar a Quadrada que "què pretenia, amb tot allò". "Vaig passar por, perquè 3.000 persones ens cridaven, i entre 3.000 persones n'hi poden haver tres o quatre, de bojos", ha argumentat. És per aquesta raó, "perquè no volíem deixar passar aquesta ofensa", que van interposar la denúncia. Per tot plegat, el líder de Cs Reus ha tancat la seva intervenció tot indicant que "la CUP ho tenia tot previst, volien fer-se publicitat", tal i com evidenciaria que "ni tan sols han vingut a la Junta de portaveus". "Tenien el numeret preparat", ha conclòs. 

Una 'rebequeria'

Acte seguit, i en representació del govern, el batlle Pellicer ha dit que "els plenaris han de ser una altra cosa" i que han de servir per tractar "allò que afecta els veïns". "He suspès la sessió uns minuts per reconduir-la i que tothom es calmés", ha afegit. Això no ha fet, però, que la CUP s'hagi quedat al ple. "M'hauria agradat que s'hi haguessin quedat, perquè és al seient del saló de plens des d'on es defensen les postures polítiques", ha declarat. 

L'alcalde ha tancat la seva intervenció tot fent una crida a "l'ordre, la convivència i el respecte" entre els regidors "pel bé de la ciutat". Pellicer ha apuntat que hauria permés que la CUP opinés de la detenció de Quadrada al llarg del ple, però que "no ho han fet de la manera adequada". "No es poden saltar l'ordre del dia ni adreçar-se a mi com ho han fet", ha seguit, per concloure que l'actitud dels cupaires ha estat una "rebequeria"

El PP, per part seva, ha fet saber a través d'un comunicat que denuncia "l'espectacle que s'ha produït en el plenari de Reus és llastimós". El portaveu, Sebastià Domènech, ha dit que "els reusencs no es mereixen que alguns representats polítics no es preocupin dels problemes reals de la nostra ciutat". 

COMENTARIS (3)

Comentaris

Ganxet  06 de Novembre de 2018

Ramonkoan

i això de la CUP, no li fa por? Això no es una secta? Son extrema esquerra pura i dura i els extrems es toque, uns faixistes i altres nazis

Josep Sierra Roca  06 de Novembre de 2018

VIOLENTS

És molt propi dels violents disparar-te i, tot seguit, criticar-te, o denunciar-te, perquè tu, la víctima, intentes curar-te. De nou, feixisme pur.

Ramonkoan  06 de Novembre de 2018

Por

No menystingueu esta gent de Cs. Saben el que fan i perque ho fan, internament actuent com una secta. A mi em fan molta por. Salut