Dissabte, 23 de Març de 2019

Cs troba 'lògic' el sobresseïment del cas dels fets de l'agost al Mercadal

Sánchez diu que el cap de la Guàrdia Urbana va presenciar els fets i que, per tant, 'hagués pogut identificar qui volgués'

09 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • La pancarta dels presos, al balcó del palau consistorial

    Reusdigital.cat

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha manifestat aquest dimarts que "és lògic que la jutge hagi arxivat la denúncia" que l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va presentar "pel succeït el passat 10 d'agost", en al·lusió a la retirada de la pancarta del balcó del palau consistorial en suport als presos i a la discussió entre els veïns que va començar després.

A través d'un comunicat, la formació taronja ha subratllat que posteriorment a la retirada es va produir una discussió a la plaça, "en la qual "l'alcalde suposadament va rebre amenaces d'una persona totalment aliena a Cs". "Aquest va ser l'únic delicte que per a nosaltres es va produir aquell dia a les portes del consistori i, com que no han pogut identificar el seu autor, la jutge ha arxivat la denúncia conjunta de l'alcalde", ha explicat el portaveu espanyolista.

Sobre el cap de la Urbana

Segons ha volgut deixar clar Sánchez, "tant els Mossos com la jutge van incoar diligències prèvies solament per les amenaces a Pellicer, i no pas per la retirada de la pancarta". El portaveu de la formació taronja ha argumentat que, de fet, els dos regidors de Cs presents aquell dia (el propi Sánchez i Guillem Figueras) van anar a declarar davant els Mossos i "vam explicar que no coneixíem la persona o persones que suposadament van amenaçar l'alcalde, i pel que es veu ningú més ha pogut identificar-les. Per això s'ha arxivat la denúncia", ha continuat.

I ha recordat que el cap de la Guàrdia Urbana de Reus "va estar present durant tots els fets i hagués pogut identificar a qui volgués", de manera que "és sorprenent que l'alcalde es posi les mans al cap perquè no s'hagi identificat cap dels presents que hagués pogut cometre un delicte". A més, ha criticat que, en el seu article als mitjans, Pellicer "ho barregi tot i doni a entendre que les persones que van despenjar la pancarta i que el van amenaçar van ser les mateixes, perquè no és així i sap que està mentint".

El portaveu municipal de Cs ha assegurat que "evidentment l'arxiu de la denúncia no es refereix a la retirada de la pancarta perquè en tot moment Cs va reivindicar l'acció". A més, Sánchez ha explicat que, en resposta a una sol·licitud d'informació de Cs, el mateix govern local "ens ha informat que no hi ha cap acord del consistori que aprovi la recol·locació de la pancarta, que es va produir el mateix 10 d'agost" i ha reconegut que "la pancarta no ha estat pagada per l'Ajuntament ni consta al seu inventari de béns".

Per això, Sánchez ha demanat a l'alcalde que expliqui "per què vol recórrer l'arxiu de la retirada d'una pancarta que ni tan sols és de propietat municipal".

COMENTARIS (0)

Reportatges