Dimarts, 22 de Gener de 2019

Demostren l'efecte saludable de la pell de l'avellana per prevenir el colesterol

14 de Febrer de 2018, per Redacció
  • L'estudi demostra que la pell de l'avellana redueix els índex de colesterol

    Cedida

El centre tecnològic Eurecat ha demostrat en models 'in vivo' l'efecte saludable d'un extracte de pell d'avellana per a la reducció del colesterol i la seva possible aplicació per la prevenció del càncer de còlon, amb un estudi que ha donat peu a la patent d'una fibra antioxidant amb el nom de Fiberox per part de l'empresa Unió Cooperativa Alimentaria, amb seu central a Reus.

El treball de l'equip de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d'Eurecat ha validat, segons el director científic del centre, Lluís Arola, "la valorització de subproductes alimentaris com la pell d'ametlla i avellana, una font d'antioxidants bioactius i rica en fibra que, actualment, s'elimina en el procés industrial de repelat".

Segons destaca Josep Maria del Bas, director de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d'Eurecat, "en l'àmbit de la industria alimentària, la valorització de subproductes és un camp estratègic de recerca molt actiu ja que permet donar valor afegit a productes que, altrament, serien descartats. Al mateix temps, augmenta la sostenibilitat dels processos industrials reduint la generació de residus".

La Unió Cooperativa Alimentària ha rebut recentment el Premi a la Innovació que atorguen les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya pels seus projectes d'R+D+i que, en conjunt, han permès desenvolupar quatre patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l'avellana.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges