El centre tecnològic Eurecat ha demostrat en models 'in vivo' l'efecte saludable d'un extracte de pell d'avellana per a la reducció del colesterol i la seva possible aplicació per la prevenció del càncer de còlon, amb un estudi que ha donat peu a la patent d'una fibra antioxidant amb el nom de Fiberox per part de l'empresa Unió Cooperativa Alimentaria, amb seu central a Reus.
El treball de l'equip de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d'Eurecat ha validat, segons el director científic del centre, Lluís Arola, "la valorització de subproductes alimentaris com la pell d'ametlla i avellana, una font d'antioxidants bioactius i rica en fibra que, actualment, s'elimina en el procés industrial de repelat".
Segons destaca Josep Maria del Bas, director de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d'Eurecat, "en l'àmbit de la industria alimentària, la valorització de subproductes és un camp estratègic de recerca molt actiu ja que permet donar valor afegit a productes que, altrament, serien descartats. Al mateix temps, augmenta la sostenibilitat dels processos industrials reduint la generació de residus".
La Unió Cooperativa Alimentària ha rebut recentment el Premi a la Innovació que atorguen les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya pels seus projectes d'R+D+i que, en conjunt, han permès desenvolupar quatre patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l'avellana.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics