Cookie control
Dimarts, 02 de Juny de 2020

Detecten diferències sociodemogràfiques i clíniques entre persones d'origen marroquí i autòctones amb psicosi incipient

L'estudi, pioner a l'Estat espanyol, conclou que s'ha de tenir en compte la competència cultural en l'avaluació i tractament de persones amb primers episodis de psicosi

25 de Juny de 2019, per Redacció
  • Façana de l'Institut Pere Mata

    Cedida

Investigadors del grup de psicosi incipient de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han trobat diferències sociodemogràfiques i clíniques entre persones d'origen marroquí i autòctones amb primers episodis de psicosi. Aquestes diferències se centren bàsicament en què hi ha una major prevalença de sexe masculí i menys anys d'educació en el grup d'immigrants d'origen marroquí.

En canvi, l'estudi no ha trobat diferències quant a la intensitat dels símptomes ni en les dosis de tractament, però si un pitjor funcionament i una tendència a un menor ús del cànnabis en aquest grup, comparat amb la població autòctona. Les conclusions del treball de recerca apunten a la necessitat que es tingui en compte la transcendència en la competència cultural a l'hora de l'avaluació i el tractament de persones amb primers episodis de psicosi.

El treball, titulat 'Diferencias en la presentación clínica de primeros episodios psicóticos entre población de origen marroquí y población autóctona', s'ha publicat en la 'Revista de Psiquiatría y Salud Mental'. Parteix de la necessitat de tenir en compte les diferències culturals o ètniques i el possible desenvolupament de la patologia psiquiàtrica en una societat cada cop més multicultural i multiètnica. Aquests fets demanen cada cop més que que els professionals clínics puguin adaptar i individualitzar més la intervenció terapèutica.

Considerant aquests aspectes i que en la nostra àrea geogràfica la població d'origen marroquí és especialment prevalent, els investigadores es van plantejar explorar les diferències clíniques en la presentació clínica i en el tractament farmacològic entre la població autòctona i d'origen marroquí. L'estudi es va realitzar en una mostra de pacients que experimentaven el seu primer episodi psicòtic i ingressaven en la unitat d'aguts de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics