Divendres, 19 d'Octubre de 2018

Diversos establiments de Reus presenten una campanya per recollir fons a favor dels refugiats

La iniciativa es durà a terme del 18 d'abril fins al 10 de juny

19 d'Abril de 2017, per Alba Sancha
  • Els representants dels comerços i el membre de Proactiva Open Arms, Jordi Cervera, en l'acte de presentació de la campanya 'Ajudem els refugiats'

    Alba Sancha

Comerç Solidari de Reus, la plataforma formada per establiments, emprenedors i petits empresaris de la ciutat, ha presentat aquest dimecres la campanya 'Ajudem els refugiats'. Amb aquesta iniciativa, cadascun dels comerços participants recollirà fons a través de les seves campanyes, que aniran destinats a l'ONG Proactiva Open Arms, una entitat que té com a principal missió rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, la persecució o la pobresa.

La campanya recollirà fons des del dia 18 d'abril fins al 10 de juny i cada comerç confeccionarà la seva pròpia campanya per recol·lectar els diners. La Marta, de la botiga Bat a bat, ha explicat que "cada comerç farà el que pugui i com vulgui" i ha afegit que posteriorment "es farà una entrega conjunta a l'ONG".

El projecte culminarà amb la festa final, el 10 de juny, que tindrà lloc a la plaça Evarist Fàbregas, al Pallol. Durant l'acte es realitzarà una masterclass de Zumba i hi haurà diverses paradetes dels diferents comerços. Finalment, es faran uns parlaments per explicar quina ha estat la recol·lecta final i es clourà amb un vermut electrònic.

"Veig la il·lusió a la cara d'aquestes persones i ganes d'ajudar" ha manifestat Jordi Cervera, el jove reusenc membre de l'ONG Proactiva Opens Arms, que també ha participat en aquest acte de presentació de la campanya 'Ajudem els refugiats'. El Jordi ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i ha recalcat que gràcies a la societat civil és possible que se sustentin ONG com la seva.

La plataforma Comerç Solidari de Reus es va crear el passat mes de febrer amb un objectiu clarament solidari i amb aquesta finalitat. A poc a poc, s'han anat sumant establiments al projecte fins a arribar a l'actual xifra de 27.

COMENTARIS (6)

Comentaris

Joana  20 d'Abril de 2017

Solidaritat irònica

Anem justos d'ironia però sobrats de bones paraules que no es tradueixen en acollir realment tots els refugiats que ho necessiten a casa vostra.

Melindro sucat  19 d'Abril de 2017

Felicitats

Darrera una campanya així hi ha molta feina i sacrificis, tenint en compte q són petites empreses. La meva enhorabona per una iniciativa tan bonica!

Joan  19 d'Abril de 2017

Pots estar tranquil·la, Joana

Pots estar tranquil·la, Joana. A casa teva, per sort seva, no hi entraran. No esperis que et donem res, però.

Montserrat  19 d'Abril de 2017

Vergonyós

Quina vergonya publicar comentaris ofensius com el de la tal "Joana"
Respecte!!!!!!!!!!!

Mar  19 d'Abril de 2017

Gran iniciativa!

Molt bona iniciativa, encara hi ha gent bona i amb cor al món. La tal Joana del primer comentari, espero que mai a la vida no t'hagis de veure en una situació com la dels refugiats, el que ets no té nom.

Joana  19 d'Abril de 2017

Tots som refugiats menys a casa meva

1€ perquè els refugiats no entrin a casa meva.