Dijous, 18 d'Abril de 2024

Les Teixidores, nou grup d'opinió femení a Reus

El col·lectiu pren el nom de les reusenques que treballaven a les sederes de la ciutat

07 de Desembre de 2014, per Isabel Martínez
  • Primera xerrada del col·lectiu de dones Les Teixidores

    Cedida

Aprofitant la vinculació històrica de la ciutat de Reus amb el món del tèxtil, un col·lectiu de dones vinculades principalment a ERC ha endegat el grup d’opinió i debat anomenat Les Teixidores. Inicialment, el col·lectiu es planteja com a "un grup informal de dones d’esquerres de Reus a les quals interessa la política com a mitjà per canviar el món on vivim" assegura Montserrat Flores, una de les impulsores de la iniciativa.

De fet, en la seva primera trobada van participar militants d’altres partits d’esquerres de la ciutat com ara els socialistes. Flores va explicar que es tracta de construir espais “amb fils diferents i de colors diversos”. Segons les organitzadores, la idea es trobar-se periòdicament al voltant de xerrades i conferències "per tenir l’oportunitat d’aprendre coses noves i compartir les que coneixem".

Un altre dels objectius del col·lectiu és reivindicar les aportacions de les dones reusenques d’altres generacions. Per aquest motiu, el grup ha pres el nom de Les Teixidores com a tribut a les reusenques que van treballar als telers de les sederes i van contribuir "amb les seves mans a una de les etapes d’esplendor econòmic, social i cultural de la ciutat".

El primer acte públic de Les Teixidores es va celebrar a la seu social dels Xiquets de Reus i va comptar amb una quarantena d’assistents. Durant la trobada la professora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Tània Verge, va parlar sobre paritat positiva. Verge va comparar la qüestió de la paritat a finals del segle XX amb el moviment de les sufragistes del segle XIX. Durant la seva intervenció va diseccionar el funcionament de la Llei Orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes que va assegurar que ha permès que actualment hi hagi al voltant d’un 32% de regidores i al voltant d’un 40% de diputades al Parlament de Catalunya.

Verge, reconeguda especialista en l’àmbit de gènere i directora d’igualtat de la UPF, va fomentar el diàleg amb tots els assistents plantejant qüestions com l’impacte de l’absència de dones en determinats col·lectius, la necessitat o no de les quotes i els arguments favorables o contraris a la seva implantació.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics