Cookie control
Dilluns, 26 d'Octubre de 2020

'El 2019 ha estat un any rècord en la lluita contra l'incivisme'

Beure alcohol i miccionar a la via pública, fets més denunciats l'any passat per la Guàrdia Urbana

31 de Gener de 2020, per Jordi Siré
  • Vázquez, Pellicer i Pagès, a la sala de premsa

    Jordi Siré

"El 2019 ha estat un any rècord en la lluita contra l'incivisme". En aquesta "creuada", tal com l'ha definida l'alcalde, Carles Pellicer, en roda de premsa convocada aquest migdia de divendres, la Guàrdia Urbana "ha donat resposta a la preocupació més gran dels ciutadans" tot aixecant l'any passat 3.320 actes, molt per sobre de les 2.453 corresponents al 2018 i de les 922 atribuïbles al 2017. El consum d'alcohol a la via pública, originada en bona part per la pràctica del 'botellón', ocupa la primera posició del pòdium amb 1.306 denúncies.

Una derivada d'aquesta, la micció al carrer, és la segona de les conductes incíviques més recurrents, amb 942. Dit d'una altra manera, segons ha concretat la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez: "La Guàrdia Urbana intercepta cada dia tres persones per aquesta tipologia", ha precisat. Una mala praxi que, a més de ser "una vergonya", suposa "una infracció molt greu de l'ordenança". En el tercer lloc s'hi troben les 125 actes per embrutar la via pública, les molèsties per sorolls (91) i l'oferiment o sol·licitud de serveis sexuals (118). La majoria dels comportaments denunciats estan vinculats als clients dels locals d'oci nocturn.

 

Bicicletes i patinets

En la convocatòria als mitjans, que també ha comptat amb la presència del cap de la Guàrdia Urbana, Ricard Pagès, s'han aportat dades sobre el grau de compliment de l'ordenança de civisme amb relació al bon ús de les bicicletes i patinets. Vázquez ha assenyalat que des de la seva entrada en vigor, els agents havien aixecat 11 actes a usuaris de bicicletes i quatre als del patinet elèctric. "En tots els casos han estat flagrants de la normativa municipal que han generat inseguretat i un risc evident, tant per als vianants com per als mateixos patinadors a causa de la seva conducta temerària", ha dit la regidora.

Pellicer ha aprofitat les dades ofertes durant la convocatòria per assegurar que "només el 15% de les queixes veïnals rebudes amb el projecte de proximitat posat en marxa" per la Guàrdia Urbana "tenen a veure amb qüestions relacionades amb la inseguretat. El gruix dels temes tractats pels comandaments amb els representants dels barris fa referència a l'incivisme. Afirmo que Reus és una ciutat segura", ha subratllat el batlle.

I malgrat no tenir quantificat el cost per a la ciutat de l'incivisme denunciat, l'alcalde ha assegurat que "ens costa molts diners. I el que no podem fer és queixar-nos de la pressió fiscal i no entendre que l'incivisme l'acabem pagant entre tots, tant pel que fa a recuperar bancs trencats com per serveis extres del servei de neteja. Perquè algú micciona al passadís de casa seva, enlloc d'anar al lavabo?", s'ha preguntat retòricament

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pep  31 de Gener de 2020

Muy bien

Pero que han hecho con los perros que siguen meando y corroendolo todo( nada ), que han hecho con los ciclista que siguen saltándose los semáforos en rojo ( nada ), que han hecho contra los que pintan nuestras calles y fachadas ( nada ), que han hecho con los que empapelar establecimientos, casas,fachadas,momentos etc (nada), que han hecho con los perros que hacen sus necesidades fuera del pipican ( nada ), los patinetes siguen por las aceras