Dilluns, 28 de Maig de 2018

El '30 minuts' presenta per primera vegada a la història imatges filmades d'Antoni Gaudí

Es veu l'artista en un casament al monestir de Montserrat l'any 1925

15 de Juny de 2017, per ACN
  • Diumenge es podran veure les úniques imatges en moviment trobades de l'arquitecte reusenc

     

El programa de TV3 '30 minuts' presentarà diumenge vinent, per primera vegada a la història, una filmació d’Antoni Gaudí feta un any abans de la seva mort. Fins ara, només es tenia constància d’unes quantes fotos de l’arquitecte, però no s’havia pogut veure mai la imatge de Gaudí en moviment. Serà en el marc de l’estrena del documental 'Sagrada Família: compte enrere', que explicarà tots els processos pels quals passa una pedra des que s’extreu de la pedrera fins que es col·loca en una de les torres. S'espera que la construcció s'acabi el 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí, i al documental es mostraran les tècniques que han permès accelerar el ritme de les obres.

A banda d'entrevistar alguns dels arquitectes involucrats en el projecte, el programa revelarà l'artista encarregat de dissenyar els pinacles de les torres dels evangelistes i visitarà el magatzem on es guarden els més de 20.000 fragments de les maquetes originals de Gaudí que van quedar malmeses durant la Guerra Civil.

El reportatge també fa un repàs de les vicissituds i polèmiques que històricament han envoltat la construcció de la Sagrada Família, així com els problemes de convivència amb els veïns del barri. Pel que fa a la filmació d'Antoni Gaudí, són del 1925 i es veu l'artista en un casament al monestir de Montserrat.
COMENTARIS (0)