Divendres, 18 de Gener de 2019

Desestimat l'habeas corpus per evitar que Ciurana i Llorens passin la nit a la comissaria

Des de la plataforma dels Advocats voluntaris 1 d'octubre es descriuen els fets com 'una gran causa contra la ciutadania de Reus'

27 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Els concentrats s'han aplegat a les portes de la comissaria dels Mossos

    ACN

L'habeas corpus presentat pels advocats dels cupaires Oriol Ciurana i Marta Llorens no ha prosperat. La titular d'instrucció 2 de Reus en funcions de guàrdia ha donat trasllat de la petició d'habeas corpus al Ministeri Fiscal, que ha considerat que havien de ser desestimades. "Les resolucions desestimen les peticions perquè en cap dels dos casos es donen les exigències legals per tindre-les en consideració ja que les detencions s'ajusten a la legalitat", han indicat fonts judicials. Es manté, per tant, la citació dels dos investigats detinguts per aquest dijous, 28 de desembre, a les 9 del matí, davant la jutgessa d'instrucció 2 de Reus. D'aquesta manera, els dos regidors de la CUP passaran la nit a la comissaria dels Mossos, on han estat traslladats aquest migdia després de ser detinguts.

'Una causa general'

"Estan encausats per expressar el que pensaven". D'aquesta s'ha referit l'advocat de Marta Llorens, Carles Ferrer, als fets que s'investiguen i que estan relacionats amb la celebració de l'1-O a la ciutat. El lletrat, que és un dels integrants del col·lectiu Advocats voluntaris 1 d'octubre, ha apuntat a més que aquesta "és una gran causa contra la ciutadania de Reus"i ha exposat que la plataforma ha presentat un habeas corpus amb la finalitat que els detinguts Ciurana i Llorens siguin traslladats aquesta tarda al Jutjat de guàrdia, ja que ara es troben a la comissaria dels Mossos. 

Des de la detenció dels regidors cupaires, desenes de persones s'han aplegat a l'exterior de la comissaria. De fet, els agents han fet un cordó a l'entrada del recinte. Aquest vespre, a les 8 i a la plaça del Mercadal, s'ha previst una concentració en suport a Ciurana i Llorens que es reproduirà en altres capitals de comarca del país. 

COMENTARIS (1)

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  28 de Desembre de 2017

Sr. Lletrat Ferrer.

La causa no és contra la ciutadania de Reus. Aital ciutadania,- la de Reus- , cal recordar que varem votar el passat 21 majoritariament a "le forçes del mal" és a dir, les constitucionalistes, no pas als indepes; i les revolucionaries que representa ( i vostè millor que ningú sap que tot aquest "numeret" era evitable ) representen exactament el 4,27% de votants o sigui 2418 vots.

Reportatges