Dissabte, 15 de Desembre de 2018

El Banc d'Aliments de Tarragona fa una crida per arribar als 4.000 voluntaris per al Gran Recapte

L'objectiu és arribar a les 530 tones recollides l'any passat

13 de Novembre de 2017, per Josep Gallofré
  • Presentació del Gran Recapte

    Cedida

El Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona necessita la presència de 4.000 voluntaris per al Gran Recapte que tindrà lloc en diversos establiments els dies 1 i 2 de desembre. Es tracta d'una iniciativa benèfica que permet a l'entitat benèfica recollir el 35% del volum anual.

Actualment, hi ha prop de 3.000 voluntaris, però l'organització en necessita 1.000 més per tal de poder fer una gran recollida als 360 punts de venda en supermercats de la demarcació de Tarragona. Tothom que es vulgui inscriure ho pot fer el web del Gran Recapte o al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona.

El president de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Joan Vila, ha explicat durant la presentació del Gran Recapte que els aliments preferents per recollir són "oli, llet i conserves" i ha destacat la importància del voluntariat en iniciatives d'aquest tipus "per tal de recollir les màximes tones de productes". En aquest sentit, l'objectiu de l'entitat a les comarques de Tarragona és mantenir les xifres de l'any passat -530 tones- i " estarem molt contents si ho aconseguim", ha dit Vila.

'La crisi encara no s'ha superat'

El secretari del Banc d'Aliments a Tarragona, Antonio Garcia, ha destacat la importància d'un acte com el Gran Recapte per la recollida de massiva d'aliments. Garcia considera que "encara que molts ho diguin, la crisi no s'ha superat i la realitat ens confirma aquestes paraules". El voluntari de l'entitat ha explicat que la situació continua sent dura per persones entre 50 i 65 anys "exclosos de l'activitat laboral".

Antonio Garcia també ha volgut llençar un missatge a favor del Banc d'Aliments davant d'algunes crítiques rebudes. Així, ha deixat clar que els establiments que participen en la recollida col·laboren amb el Gran Recapte amb l'entrega d'un percentatge del benefici obtingut els dies 1 i 2 de desembre amb forma d'aliments.

COMENTARIS (0)

Reportatges