Cookie control
Dijous, 17 d'Octubre de 2019

El Casal de Joves de La Palma té a punt l’oferta d’activitats d’aquest estiu

La iniciativa, que s’anomena Altersuer, s’adreça a joves d’entre 12 i 18 anys

24 de Maig de 2019, per Redacció
  • Detall del cartell promocional de l'esdeveniment

    Cedida

El Casal de Joves de La Palma té a punt l'oferta d'activitats d'oci i lleure saludable per a joves per a aquest estiu, conegut com a Altersuer, i que forma part del programa Planet Reus, un nou programa transversal que es lidera conjuntament des dels departaments de Salut Pública i de Joventut, i del que formen part les regidories d'Esports, Benestar Social, Participació i Ensenyament de l'Ajuntament de Reus.

Altersuer és una oferta d'activitats d'oci i lleure saludable, participatiu, amb valors educatius dirigida a joves de 12 a 18 anys durant l'estiu amb els principals objectius de promoure espais de lleure educatius, integradors, culturals en contraposició a l'oci consumista majoritari que ofereix el mercat i el d'augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l'ús i abús de l'alcohol i altres drogues entre els joves.

Pel que fa a Planet Reus és un nou projecte que s'està treballant des de fa un any des dels departaments de Salut i Joventut de l'Ajuntament de Reus que es basa en el programa de prevenció de drogues islandès Planet Youth. Aquest és un programa que es va començar l'any 1998 i que en 18 anys ha aconseguit que Islàndia se situï en la ràtio de consums més baixa d'Europa entre adolescents i joves.

El programa que s'ha iniciat a Reus, anomenat Planet Reus, té com a principals objectius retardar el consum de drogues dels i les joves d'entre 12 i 25 anys; afavorir el desenvolupament sa i segur dels joves a través de potenciar el seu talent i fomentar l'ocupació del temps de lleure en activitats creatives, divertides i saludables com a base per a millorar la cohesió social, l'empoderament i la convivència dels i les joves i de retruc de la comunitat.

De moment s'ha elaborat un primer recull de tots els actius, tècnics i recursos per a joves a cada zona/barri tenint en compte el que ofereix l'Ajuntament, i s'està treballant amb les entitats sense ànim de lucre i el teixit associatiu de la ciutat per a completar la diagnosi de l'estat de l'oci saludable dirigit a joves de 12 a 25 anys.

Al mateix temps s'està treballant en un cens en el qual recollir totes les activitats d'oci i lleure que s'ofereixen per a joves de 12 a 25 anys a Reus que permetrà veure quina oferta tenim i quina oferta ens manca i permetrà als joves tenir en un sol lloc tota la informació sobre activitats d'oci i lleure dirigides a ells a la ciutat.

Planet Reus per tant és el marc d'on surten subprogrames com el d'Altersuer, el Kit de la Qüestió (programa que promou un oci nocturn més segur, saludable i de qualitat per a tothom; que promou petites intervencions en els mateixos espais de festa dirigides a fomentar un oci responsable, igualitari, segur i de qualitat). 

Altersuer 2019

Pel que fa a la oferta d'activitats d'estiu per a joves de 12 a 18 anys principalment anomenada Altersuer aquest any s'ofereixen més de 20 activitats gratuïtes que tenen un format intensiu d'una setmana en la que els joves podran aprendre des de com dissenyar una joia, ball, còmic o crear un Escape Room. Les activitats esportives que s'ofereixen es proposen des de la regidoria d'Esports que també forma part del grup motor d'Altersuer i en coordinació amb la regidoria de Benestar Social. El tret de sortida del programa Altersuer serà el proper divendres 7 de juny a la Final de Curs Party a La Palma, una festa dirigida a joves de fins a 18 anys on es celebra que s'acaba el curs i es presenten totes les activitats d'estiu dirigides als i les joves. Es tracta d'una festa a La Palma on es troben tots els i les joves dels instituts de Reus i es relacionen escoltant música i participant de diferents activitats. Les activitats es divideixen en quatre blocs: activitats formatives, activitats d'oci i lleure, esportives i les sortides.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics